Humorklubben som går på KNOCK

NORA. Det är åter dags för humorklubben KNOCK att presentera ännu en helkväll med målet att alla ska få skratta så mycket som möjligt. Inte många småstäder i Sverige kan skryta med en egen standupklubb, men tack vare Erik Löfmarck så är detta en realitet för Noraborna.

Erik Löfmarck är ganska nyinflyttad med sin familj, ”på lagom avstånd från Örebro” som han säger, där han jobbar på Örebro universitet.

Med en gedigen bakgrund som komiker, tyckte han att det var dags att Nora startade en egen klubb och också hade egna standupkomiker. På höstens kurs i standup hittade han fyra Norabor som slutligen vågade sig upp på scenen på Bryggerikrogen, Anne Svedin, Jonas Åkerman, Titti Hansson och Kim Cedergren. Detta utmynnade bland annat i årets Noranatt då nämnda komiker hade komikerstafett på Bryggeriets scen.

Till varje showkväll har nu standupklubben som mål att ha med både kända och mer okända komiker. Erik Löfmarck är mycket nöjd med hur den första säsongen avlöpt hittills: ”Vi har haft fullsatta kvällar med underbar stämning. Till en del beror det på att vi lyckats locka hit riktigt skickliga komiker som är etablerade namn. Och dessutom har vi lokala komiker från Nora som utvecklas enormt. Min vision är att man alltid ska kunna gå på KNOCK och veta att man får en rolig kväll, lite oavsett vem som uppträder.”

Den nya generationens tungviktare inom standup besöker nu Nora den 19 april. Nisse Hallberg, Årets nykomling 2015, beskrivs som en ”charmig vildhjärna och en diamant av naturlig rolighet” och Johanna Wagrell, även hon prisbelönt och känd från Parlamentet och Tankesmedjan i P3. Båda har utvecklat sina egna stilar och gått sina egna vägar, bland annat genom att uppträda väldigt flitigt och att nå ut via nya kanaler.  Även Noras egen Jonas Åkerman och Erik Löfmarck själv kommer att finnas på scenen.

Säsongen avslutas med Ann Westin som huvudnummer den 17 maj.

Från föreställningen den 16 mars. Erik Löfmarck, Tobbe Ström, Titti Hansson och Anna-Lena Brundin. Foto: KNOCK
Erik Löfmarck. Foto: Bingo Rimér
Thomas Järvheden. Foto: KNOCK
Jonas Åkerman. Foto: KNOCK
Anne Swedin. Foto: KNOCK
Ann Westin. Foto: Robert Eldrim

1 Comment

  1. En tid tillbaka spånade jag om att bryggerigropen, skull utvecklas till ett buskis ”Moulin Rouge”.

    Nu är det väl läge att flytta kommunstyrelsen och fullmäktige ner till krogen. Vilken show.

    Man kan ju ta entré av Noraborna, ungefär som Allehanda när något allvarligt dryftas. Till exempel dagisbarnen. Sen drar man i sig en vinare och ler glatt, tittar på lite bensprattel och natten är gjord.

Kommentera

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.