Hur avslutas säsongen för vintersporterna?

BERGSLAGEN. Vintersporterna har haft en säsong som inte liknar någon annan. Corona-pandemin har inneburit att man spelat handboll, ishockey och volleyboll helt utan publik. Frågan är hur de olika sporterna kommer att hantera den stundande säsongsavslutningen?

Ishockey

Ishockeyn har drabbats hårt av pandemin. Stora trupper ska hållas intakta och dyra bussresor som inte kompenseras av publikintäkter. Hockeyettan, där Lindlöven håller till, betraktas som yrkesmässig idrott, kommer att avslutas som planerat och där Lindlöven fortfarande har möjlighet att förlänga säsongen efter det att vårserien avslutas den 14 mars. För Lindlöven handlar det enbart om att vinna vårserien och på så sätt hamna i det PlayIn som ger möjlighet att kvala vidare. Tvåan och trean i vårserien spelar i Hockeyettan även nästa säsong och övriga lag tvingas kvala för att hålla sig kvar, då Hockeyettan totalt ska bantas med sju lag till nästa säsong.

För division 2-klubbarna är serien redan stängd. Hällefors IK, som tog sig upp i tvåan förra säsongen, har inte ens fått känna på division 2-spel och Guldsmedshytte SK hann spela en match innan serien sattes på vila.

Handboll

Handbollen rullar på i de två högsta serierna, som betraktas som yrkesmässig sport, och serierna under Allsvenskan har varit nedstängda sedan november. Förbundet har haft olika planer under nedstängningen, men skulle man få igång spelet i de lägre divisionerna senast i slutet av mars kommer man att spela enkelserier där vinnarna i division 1 flyttas upp i Allsvenskan. Två lag flyttas ned från Handbollsligan, vilket innebär att tre lag får lämna Allsvenskan. Kommer inte seriespelet igång senast i slutet av mars blir det inte några upp- och nedflyttningar.

Volleyboll

Volleybollen tuffar på enligt plan, åtminstone i Elitserien. Lindesberg har två matcher kvar av grundserien och ligger just nu nia i tabellen och ser ut att ta sig till SM-slutspel och en åttondelsfinal, som spelas i bäst av tre matcher mellan den 3 och 11 mars.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.