Hur ska ungdomarna ta sig till skolan?

i ETTAN/LINDESBERG

LINDESBERG. Gymnasieeleverna i Pilkrog och Finnåker får busskort för att kunna ta sig till Lindeskolan, men busslinje 352 ska läggas ned och under måndagens sammanträde i kommunfullmäktige undrade boende Stephanie Clark hur ungdomarna ska ta sig till skolan.

Kommunstyrelsens ordförande Bengt Storbacka valde att svara på frågan, men hade inte de svar Clark önskade sig.

-Region Örebro län har bestämt att lägga ned därför att ekonomin inte räcker till, sade Storbacka. Vår ambition är att få tillbaka linjen, men jag förstår att det är en klen tröst. Vi befinner oss tyvärr där vi är.

-Jag hoppas att det löser sig på sikt och vi jobbar på det, sade Bengt Storbacka.

5 Comments

  1. Det talas så fint om att ”landsbygden ska leva” och att det är viktigt att ungdomar utbildar sig- men att de kan ta sig till och från skolan är tydligen helt oväsentligt!

  2. Linda, går det buss i ”din by”så är det ju bra. Då behöver ju inte de som bor just där förlita sig på A-traktor, moped eller annan skjuts.
    (Ju fler med A-traktor desto färre på bussen=olönsamt)
    Men jag kan inte annat än hålla med om att det borde givetvis finnas möjlighet att kunna ta sig till skolan. Men eftersom gymnasieskolan väl fortfarande inte är ”skolpliktig”, konstigt nog, så behöver tydligen inte kommunerna hålla med skjuts. Busslinjerna går ju som de går, om de går, och har man tur passar de in för att ta sig till och från skolan på.

  3. Della W… nej, långt ifrån alla. I vår by, med fem tonåringar som har åldern inne för moppe, är det bara en som kör A-traktor. Alla andra åker buss och hälften har inte ens körkort för moppe.

  4. Trodde merparten av ungdomarna, från landsbygden i alla fall, numera åker A-traktor…..

  5. Hög tid att lägga ner regionerna! Och se till att dom ersätts av folk med sunt förnuft som inte bara skall samla pengar till USÖ….

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.