”I glömskans land” kommer till Nora

NORA. Nora Teaterförening flyttar tillbaka sina föreställningar till Teaterbiografen efter höstens utflykt till Hammarby Bygdegård. Närmast på tur väntar föreställningen ”I glömskans land” som spelas lördagen den 9 november klockan 16.00 och håller på i drygt en timme.

På scen möter vi tre kvinnor som kom till Sverige efter kriget, vi får höra deras berättelser och vi får en inblick i hur förföljelse och diskriminering drabbar individer och grupper. Föreställningen – som bygger på två reportageböcker av Ylva Herholz – är baserad på verkliga händelser och verkliga människoöden.

Med utgångspunkt från det som hände på 30-talet, med rasism, intolerans och där grupper ställs mot grupper, får vi med föreställningen ”I glömskans land” aningar om det som sker i vår egen tid. 

Medverkande i pjäsen är Anki Larsson – känd bland annat från TV-serien Saltön –  Ewa Carlsson, Gunilla Wiklund och Nadja Franke.

 -Pjäsens handling kanske känns tung och allvarsmättad, säger Brita Perrin i Nora Teaterförening, men föreställningen marknadsförs också med ett visst mått av humor. Om detta och annat tänkvärt får publiken höra mer när Magnus Wetterholm efter föreställningen leder ett scensamtal med skådespelarna.

1 Comment

  1. Som kvällslektyr, efter föreställningen skulle jag vilja rekommendera:

    Knut Faldbakken: Oår !

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.