Idag drar allvaret igång för LIF Lindesberg

LINDESBERG. Fredagsmyset i morgon kommer att ställas in hos många familjer i Lindesberg. Istället kommer Lindesbergarna förhoppningsvis att vallfärda till Lindesberg Arena för att heja på de brandgula i den allsvenska premiären.

LIF Lindesberg tar emot Rimbo i seriepremiären med start klockan 18.

För LIF Lindesbergs supporters ser årets upplaga mer spännande ut än flera år, och en och annan talar om LIF som ett topplag under säsongen 2019/2020.

LIF har värvat Herman Bosson från IFK Ystad, Marcus Mattsson från HIF Karlskrona och Max Broman, från seriekonkurrenten Kärra, och samtliga tre har sett ut som startspelare i träningsmatcherna inför Allsvenskan. Samtidigt har Jesper Jakobsson försvunnit till Hallby i Handbollsligan och Bashkim Gashi till ÖSK. I övrigt behåller LIF Lindesberg samtliga spelare man vill ha kvar.

Frågan är om det räcker? Samtliga motståndare i Allsvenskan har värvat flitigt och utan LIF:s tre värvningar skulle de brandgula förmodligen få kämpa för ett nytt kontrakt.

24i har kollat in hur förhandstipsen sett ut på diverse olika handbollssajter och ansedda Handbollskanalen tippar Lif Lindesberg som tia när serien är färdigspelad. LIF får cred för sina nyförvärv, men man frågar sig hur man ska greja försvarsspelet i årets serie. LIF var det lag som släppte in flest mål under den förra säsongen.

LIF Lindesbergs tränare Ivica Zubac intervjuades på klubbens hemsida och han tror att publiken kommer att gilla vad de får se på fredagen.

– Jag vill och tror att publiken kommer att uppleva ett helt annorlunda lag med mer energi. De ska visa sin vilja över att representera LIF. Vi har flera unga spelare som får chansen och jag förväntar mig att de tar den och visar att de är värda att satsa på.

Zubac räknar in LIF Lindesberg bland de lag som slåss om plats fyra i serien, efter de förväntade topplagen Karlskrona, Hammarby och Aranäs. Och han menar att LIF ska bli bättre försvarsmässigt.

– Vi har i år ett bättre samarbete mellan målvakt och försvar, vilket talar för färre insläppta. Nyförvärven Max Broman som spets och Herman Bosson som tvåa är båda bra i försvarsposition. Elias Andersson har fått chansen i träningsmatcherna och jag tycker att han har tagit den. Vi har fler alternativ och alla kan byta. Allt detta talar för att vi borde kunde minska antalet insläppta.

24i har sett försäsongsmatcherna och gör här ett försök att tippa Handbollsallsvenskan 2019/2020.

 1. HIF Karlskrona
 2. HK Aranäs
 3. Skånela IF
 4. Amo HK
 5. Hammarby IF
 6. LIF Lindesberg
 7. AIK
 8. Kungälvs HK
 9. Rimbo HK Roslagen
 10. Torslanda Elit
 11. Tyresö Handboll
 12. RP Linköping
 13. Kärra HF
 14. Bodens BK

LIF Lindesberg-Rimbo HK Roslagen startar fredag 13 september klockan 18.00 i Lindesberg Arena.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.