Jonas Cederulf

Idag är jag småförbannad

Jonas Cederulf
Jonas Cederulf

Jag går omkring småförbannad. Förbannad på det mesta och ingenting på en gång. Trött och less på kyla, snö, sjukdomar, morgonprogram i radio, de fyras gäng i Maramö, fredags-tv, candy crush och snart sagt det mesta. Ändå har jag inte fört någon diet denna vecka, inte slutat snusa eller annat vansinnesframkallande beteende mig veterligt. Kanske är det blott så att med ljuset och solen väcks man till liv. Och jag vaknar på fel sida.

Prövade att börja veckan med tv4:s morgontv. Det var nog då jag började bli grinig. Fortsatte i bilen med morgonpasset. Det har aldrig varit nån stämningshöjare för mig, men jag antar att jag ville vara masochist på morgonkvisten. Bytte till Rix Morronzoo, men där är det bara reklam.

Frasen ”hur tänker du nu” väcker kalla kårar hos mig. Min alltid lika väna sambo har ett sätt att uttrycka dessa fyra ord som om jag begått en dödssynd. Blodet fryser till is i ådrorna och svansen syns tydligt mellan benen. Jag skulle önska att även jag hade denna superkraft i min arsenal. Då skulle jag ställa frågan till följande;

Ansvariga för placering av byxor för oss med generöst midjemått. Hur fan kan ni lägga dessa plagg på NEDERSTA hyllan? Vet ni inte att vi har svårt att vika oss dubbla framåt?

Radiotjänst och Sveriges Television. Jag betalar gärna tv-licensen. Jag kan tycka att det är viktigt med en oberoende public service. Surfplattor och datorer, ja där är nog inte sista ordet sagt. Men kära Sveriges Television. OM ni nu ska visa sådant erbarmligt dravel som ”hela Sveriges fredag”, då vill jag inte vara med.

Listan var bra mycket längre än så. Men nu tänker jag sluta min klagosång.

Det bästa med denna vecka var en tränarutbildning som jag ledde i tisdags kväll. Jag var i Vivalla med 23 deltagare. Var och en med historier från livet som gjorde att jag önskade att jag inte behövde hålla kursen, utan bara sitta och samtala hela kvällen. Min tröst är att jag har fem tillfällen kvar.

Mina tips har faktiskt suttit i betydligt större utsträckning än jag vågat hoppas. Idag är det dock otroligt svårt att hitta bra spikar, och utan spikar blir det inget bygge. Lämna in en billig Harry och hoppas på turen!

1 Comment

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.