Idag avgörs Slaget om Bergslagen

LINDESBERG. En träningsmatch i mängden tycker kanske någon, men det är faktiskt 15 år sedan Lindlövens IF och Guldsmedshytte SK möttes senast. Idag är degs – i Slaget om Bergslagen i Lindehov klockan 17.

-En jävligt rolig match, helt enkelt, säger GSK-tränaren Patrik Pettersson.

Guldsmedshytte SK har spelat i division 3 under de 15 år Lindlöven spelat i Hockeyettan, men GSK tog sig, som bekant, upp i Hockeytvåan i våras.

-Jag stod i båset som tränare även förra gången lagen möttes, säger Patrik Pettersson. Men då stod jag i Lindlövens bås. Att det blir match nu beror helt enkelt på att det är en rimlig nivåskillnad mellan lagen och även om Lindlöven ska vinna nio matcher av tio ska det bli riktigt kul.

Både Lindlöven och GSK räknar med mycket publik på Lindehov och trots att det handlar om en träningsmatch kommer den gamla rivaliteten mellan klubbarna att synas från första nedsläpp.

Vad är då skillnaden mellan Hockeyettan och Hockeytvåan?

-Det som är tydligast är träningsmängden, säger Patrik. Vi tränar två gånger i veckan plus matcherna och Lindlöven tränar kanske fyra gånger i veckan plus två matcher. Dessutom är Lindlöven i slutskedet av försäsongen och vi är i början. Matchen mot Lindlöven är vår första match.

Så med mer träning skulle även GSK kunna gå för Hockeyettan?

-Nja, riktigt så enkelt är det nog inte. Alla lag i Hockeyettan har en förstafemma som är riktigt bra och ofta även en andrafemma. Titta på Lindlövens förstakedja med Kovalonok, Lalander och Gunnarsson. Det är ju spelare som skulle kunna spela i Allsvenskan.

GSK har dock tränat bra under sommaren och sedan ett par veckor på is och Patrik Pettersson är väldigt nöjd med det han sett.

-Varenda spelare har ställt upp fantastiskt bra under sommaren, säger Patrik. Närvaron har varit väldigt hög och även de äldre spelarna har tränat bra.

Hur ser det ut på spelarsidan? Kommer ni att räcka till i Hockeytvåan?

-Det är jag övertygad om. Vi kan nog bli en obehaglig överraskning för många lag i vinter. Vi har ett ungt lag med några rutinerade spelare och av de som kommit in har flera redan spelat i tvåan.

Kan ni rubba Lindlöven idag?

-Visst kan vi det om det blir rätt match. Lindlöven ska vinna nio av tio, men det här kan ju vara den tionde.

Lindlövens IF-Guldsmedshytte SK startar klockan 17.00 i Lindehov.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.