Idag släpper Lukas Martin en ny låt – Starry Night

LINDESBERG. Just idag släpper vännerna Lukas Toll och Martin Bresjö den nya låten ”Starry Night” och förhoppningen är att den ska bli lika populär som förra sommarens ”Five More Days”, som spelats hela 170000 gånger.

Vi tror på att den nya kan göra bra ifrån sig då vi tror att det är en låt som kan passa alla. Den nya låten är, till skillnad från den gamla, mer välproducerad och välgjord så vi hoppas såklart att den har bättre chanser än den förra, säger Lukas och Martin.

För den äldre generationen krävs en liten genomgång. Förr släppte man skivor, då var det vinyl som gällde, när dessa kom från pressning. Under några år släppte man sedan CD-skivor, som var betydligt enklare och billigare att producera. Nu, sedan några år, är det Spotify som gäller och det är på just Spotify som Lukas och Martin idag lanserar sin nya låt.

-Man får tänka på när låten släpps och vilken energi man förmedlar i samband med det, säger Lukas och Martin. Den förra låten släpptes i början av förra sommaren och var en låt som passade den sommarkänsla vi var ute efter. Den nya låten är inte riktigt av samma stil men vi hoppas att den kan ge glädje och energi nu när vi rör oss in mot våren.

Lukas Toll och Martin Bresjö spelar under namnet Lukas Martin och förklaringen till det artistnamnet är enklare än man kan ana.

– Martins pappa har tidigare i livet producerat en hel del musik så vi fick tillgång till hans studiomaterial och sedan dess har vi utvecklats och prövat olika vägar inom musikensvärld, berättar Lukas. Vi jobbar bäst tillsammans då vi hela tiden kompletterar varandra och ser till att våra projekt rullar framåt.

Med en nylansering idag kommer man såklart in på det här med vilken genre grabbarna vill tillhöra. Och det är svårare än för när det bara fanns pop, rock och hårdrock.

– Att säga att vi gör helklassisk House-musik är fel, vi gillar att ta in delar i våra låtar som kan passa i det mesta, till exempel fioler och gitarrer. Den genre skulle vi tycker oss hamna under är EDM (Electronic Dance Music) eftersom det är en så pass bred genre, säger Lukas och Martin.

Den som loggar in och lyssnar på Lukas Martin idag – och gillar det – undrar förstås på vilken scen man kan se grabbarna live.

– Vi har ännu inte spelat live, säger de båda. Vår tid har till 99 procent lagts på producerandet av musiken för att få ut så mycket av det vi kan, till exempel att skapa en lyssningsbas eller fanbas som man också kan säga. Detta för att försöka få kännedom om vår musik för att i framtiden kunna lägga mer tid på att få chans till liveframträdanden i olika former där publiken känner till vår musik.

Någon av krogarna i Lindesberg har alltså chansen att bli Lukas Martins första bokade spelning. Bara att ställa sig i kö.

För att lyssna på den nya singeln går du in på Spotify och söker på ”Lukas Martin” eller går direkt till grabbarnas artistkonto på https://open.spotify.com/artist/5Kf3UDj4NKkZX8VjfIkCVi.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.