IFK vann efter två övertidsmål

i SPORT

HOIF2ODENSBACKEN. Vill IFK Lindesberg hänga på i damfyran är HOIF ett av de lag man måste besegra sju dagar i veckan. Och måndagskvällen var en sådan kväll sedan IFK vunnit med 4-3 efter avgörande på övertid.

IFK Lindesbergs toppar och dalar har varit alldeles för varierande under våren och att höja lägstanivån har varit en ambition. Inställningen har varit en av de detaljer man velat förbättra.

I inledningen av måndagsmatchen mot HOIF syntes också en skillnad. IFK startade bra och hade flera chanser innan Ebba Öhrwall gjorde 0-1 till IFK Lindesberg. Bortalaget hade flera chanser men när IFK föll ihop lite efter en halvtimme bjöds HOIF in i matchen och när halvleken var slutspelad ledde hemmalaget med 2-1.

Den andra halvleken inleddes med en massiv offensiv och efter 52 minuter kastade Ida Skoglund ett inkast fram till Emma Karlsson som gjorde 2-2. Minuten efter spelade Nina Renström fram Emma som gjorde 2-3.

IFK såg ut som segrare men HOIF lyckades göra 3-3 på övertid när IFK-spelaren Jenny Sandin blev liggande skadad och flera IFK-kamrater försökte titta till henne.

Men den här gången var marginalera på IFK Lindesbergs sida. När domaren blåste igång efter kvitteringsmålet forcera Ebba Öhewall på egen hand och lyckades passa fram Emma Karlsson som kallt kunde göra 3-4.

Emma Karlsson utsågs till matchens lirare.