Ikväll börjar allvaret för Lindlöven

LINDESBERG. Ikväll börjar allvaret för Lindlöven då Allettan i ishockey drar igång med bortamatch mot VIK Västerås.

– Det är nu det roliga börjar, säger Lindlövens tränare Jussi Salo.

Löventränaren tänker förstås rätt. Att åka till ABB Arena i Västerås med en ängslig inställning håller inte om man vill vara ett lag att räkna med i Allettan.

– Det är de här matcherna man vill spela, säger Salo. Och vi har visat att vi kan besegra Västerås om vi gör vårt jobb.

Just detta, att alltid göra jobbet i varje byte är nyckeln till Lindlövens framgångar. Ett hårt arbetande lag med högt tempo i såväl skridskoåkning som pucktransport.

– Vi är ett riktigt bra ishockeylag när vi gör jobbet ordentligt, säger Jussi Salo. Vi fick bra feedback på detta efter det att vi gjorde en dålig insats mot Köping (den 6 december, reds. anm.) och hade ett riktigt bra möte efter den matchen. Matchen efteråt åkte vi till Mariestad och gjorde jobbet och vann med 4-0. Det är små marginaler som avgör om man ska vinna eller förlora.

Lindlöven har tränat bra inför starten i Allettan och Jussi Salo menar att man är så bra förberedda som man kan vara.

– De flesta av spelarna var med och tränade redan på juldagen och under annandagen körde vi två pass, så vi är där vi ska vara. Jag tror Allettan norra kommer att bli en väldigt jämn serie och vi har bra möjligheter om vi gör jobbet i varje byte.

Lindlöven har jobbat för att få in ytterligare en back i laget efter tappet av David Berg, som gick till AIK i Allsvenskan.

– Vi pratar med ett par kandidater, men ingenting är klart, säger Salo. Däremot är det klart att Tony Pappila stannar hos oss och han är nu överskriven till Lindlöven för resten av säsongen.

Positivt inför starten i Allettan är att samtliga spelare, förutom Sam Perstedt, som dragits med skador nu är klara för spel och finns med i truppen ikväll.

– Vi åker till Västerås med 20 utespelare och två målvakter och det är länge sedan vi kunde göra, säger Löventränaren.

VIK Västerås gäller som favorit i både kvällens match i Allettan norra. Man har tidigare uttalat att man vill tillbaka till Allsvenskan så snart som möjligt och man har ett bra lag. Under julhelgen har man dessutom förstärkt laget med Arbogas store forward Anthon Eriksson.

VIK Västerås-Lindlövens IF startar klockan 19.00 i ABB Arena Nord i Västerås.

Posted by on 27 december, 2017. Filed under LINDESBERG,SPORT. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.