Fokus under en av de sista genomgångarna inför premiären.

Ikväll börjar äntligen allvaret för LIF

Fokus under en av de sista genomgångarna inför premiären.

LINDESBERG. Ikväll startar äntligen Allsvenskan i handboll och för LIF Lindesberg börjar allvaret med säsongens kanske tuffaste match – borta mot OV Helsingborg.

– Vi åker till Helsingborg med inställningen att vinna, säger nye LIF-tränaren Ivica Zubac. Sedan får vi se hur långt det räcker.

Normalt är Zubacs uttalande en klyscha, något som alla tränare säger. Såklart åker alla lag på vilken match som helst för att vinna, men i Zubacs fall väger orden betydligt tyngre. Ivica Zubac vet att OV Helsingborg är ett bra lag och tippas i toppen av tabellen och han vet att LIF Lindesberg har ett ungt lag som måste prestera på topp för att kunna vinna.

Där någonstans finns Ivica Zubacs filosofi. Det är spelarna som måste vilja vinna och våga förlora, på det mentala planet. Samtidigt måste man orka spela sin egen handboll i 60 minuter, inte i 50 eller 55 minuter.

– Vi vet att OV Helsingborg har ett bra lag, säger assisterande tränaren Rickard Eriksson Nelson. De har spelat med i stort sett samma lag i flera år, men vi tror att vi har en bra chans.

Hur LIF Lindesberg kommer att formera uppställningen är oklart, men man förstår på tränarna att man noggrant har studerat OV Helsingborg och länge haft fokus på kvällens match.

OV Helsingborg har imponerat under försäsongen och besegrat danska Ajax Köpenhamn och HIF Karlskrona och spelat jämnt mot Ystad IF.

Ingen press på LIF Lindesberg alltså och för den som vill spela ger en LIF-seger hela 6,65 i odds, samtidigt som en satsad slant på OV bara ger 1,13 tillbaka.

Kanske är kvällens match säsongens tuffaste, men desto roligare vore förstås en seger. LIF Lindesberg kommer att ha folk på plats för att sända matchen live, men i skrivande stund har vi ingen länk till sändningen.

OV Helsingborg-LIF Lindesberg startar klockan 19.00 i Helsingborg Arena.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.