Ikväll startar höstsäsongen för Nora BK

NORA. Ikväll startar höstsäsongen för Nora BK när Yxhult gästar Norvalla. Nora har varit serieledare i stort sett hela våren och kommer att vara ett jagat lag under hösten.

– Det är förstås självklart att vi är nöjda med vårsäsongen, säger sportchefen Peter Palmqvist. Vi har bara förlorat en match (borta mot IFK Åmål) och har således skaffat oss ett bra utgångsläge inför de avslutande 10 matcherna. Det är dock 30 poäng kvar att spela om och det kan hända mycket innan vi kan summera säsongen. Vi har tre mycket bra lag som jagar oss och det gäller att vi är på tårna i precis varje match, varje poängtapp kan visa sig mycket dyrbart i jakten på serieseger.

Nora BK har ambitionen att gå upp i tvåan och under vårsäsongen har man väl svarat upp mot den målsättningen. Trots att spelet hackat i några matcher har man lyckats hålla ihop och ta viktiga poäng i 11 av 12 matcher.

Man börjar alltså ikväll, hemma mot Yxhult och inledningen av höstsäsongen blir förstås extra viktig. Tvåan i tabellen, Säffle, skuggar två poäng bakom Nora och en tidig seriefinal väntas nästa fredag då Säffle gästar Norvalla. 10 matcher ska spelas under hösten, fram till den 30 september, och Noras läge har, i skrivande stund, aldrig varit bättre.

– Vi ställs mot Yxhult IK ikväll och då det är ett länsderby så kittlar det lite extra förutom tre viktiga poäng att spela om. Vi vann seriepremiären borta mot Yxhult med 4-2 och även om jag tycker att segern var rättvis så hade vi lite marginalerna med oss i slutet av matchen. Yxhult har efter en tuff start på serien hittat stilen och parkerar just nu på en femte plats i serien, före bland andra IFK Eskilstuna, så vi har en tuff uppgift framför oss.

På pluskontot för Nora är att skyttekungen Yoann Fellrath valt att fortsätta i NBK under höstsäsongen trots att han provspelat utomlands under sommaruppehållet. På pluskontot finns också Oliver Nilsson, som Nora lånar av Degerfors under hösten. På pluskontot finns även publiken. Nora BK har störst publikstöd i serien och åskådarna kommer under hösten att kunna bli en tolfte spelare i NBK.

– Läget i truppen är ganska okej, summerar Peter Palmqvist. Alexander Appelqvist och Josef Steiner dras fortfarande med skador men den sistnämnde är tillbaka i träning nästa vecka. Inför denna match så är två spelare avstängda, nämligen Tobias Nilsson och Alexander Lindahl. Lånet från Degerfors IF, Oliver Nilsson, är tyvärr inte spelklar till kvällens match utan gör debut i nästa omgång (hemma mot Säffle FF). Förutom dessa är alla tillgängliga för spel och vi har denna vecka haft 29 spelare i träning vilket förstås är positivt.

Nora BK-Yxhults IK startar klockan 19 ikväll, torsdag, på Norvalla.

Posted by on 27 juli, 2017. Filed under NORA,SPORT. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.