Christer Kanto invigde med en perfekt drive.

Imponerande golf- och padelhall invigd

i ETTAN/LINDESBERG

LINDESBERG. Helt plötsligt står den där, den nya golf- och padelhallen på Lindesbergs GK. Ett rekordsnabbt bygge av Anderberts Bygg med två inomhusbanor för padel, en loungedel och en golfdel med en imponerande golfsimulator.

-Vi måste utvecklas för att inte stagnera, säger ordföranden Christer Kanto. Det här kommer att bli bra för Lindesbergs GK.

Många var nyfikna när Lindesbergs GK inbjöd till Öppet hus och invigning av den nya golf- och padelhallen. Mängder av besökare ville se den nya pusselbiten i golfklubbens satsning för att vara en attraktiv aktör på fritidsmarknaden i Lindesberg.

-Det är jättekul att padel blivit så populärt, säger Christer Kanto. Hela 40 procent av de som spelar är tjejer och förhoppningsvis kommer en del av dessa även att prova på golfen.

Idén bakom den nya hallen kommer från byggaren Jocke Anderbert och när idéer finns kan det ibland gå riktigt snabbt. Nu är hallen ett faktum och varken golf eller padel är längre enbart sommarsporter.

-Nästa vinter tror jag att vi kommer att ha en liga som tävlar golf i simulatorn, gissar klubbchefen Stefan Leskinen. Och samma sak med padel. Nu får medlemmarna fundera på hur vi kan utveckla det här, men idéer saknas inte.

Invigningstalare var kommunstyrelsens vice ordförande Jonas Kleber (C).

-Det här kommer att bli väldigt bra för Lindesbergs kommun, sade Kleber.

Invigningen i sak var ingen vanlig bandklippning. Istället fick ordföranden Christer Kanto slå det första slaget i golfsimulatorn. En perfekt drive på ett av mästerskapsbanan Bay Hills svåraste hål måste ses som ett gott omen för att golf- och padelhallen kommer att bli en succé.

Ordföranden Christer Kanto menade att utveckling är ett måste.
Helt plötsligt står den där.
Initiativet till hallen kom från Jocke Anderbert. Hans företag Anderberts Bygg har också svarat för det rekordsnabba byggandet.
Kommunstyrelsens vice ordförande Jonas Kleber svarade för invigningstalet.
”Bara ett steg på vägen”, sade klubbchefen Stefan Leskinen.
Rodney Pettersson testar Bay Hill i simulatorn.
Många var nyfikna på den nya hallen.
Två som aldrig kommer att testa padel – Kurt Ahlbin och Åke Persson.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.