Inbrotten minskade inte under 2017

BERGSLAGEN. Kanske har bättre lås, olika typer av larm och sist men inte minst grannsamverkan bidragit, men inbrotten i Bergslagen har ändå inte minskat totalt sett.

Ingen vill ha inbrott i sitt hem. De som haft är de bästa att berätta om det integritetsbrott ett inbrott kan föra med sig. Någon har rotat bland underkläder och någon har tagit din dator. Oftast handlar det om struntsummor i reda pengar, men stora värden rent personligt.

Bergslagen drabbades hårt för några år sedan, då ligor från utlandet åkte runt och visade en fräckhet som inga larmsystem i världen kan hjälpa mot. Dessa ligor härjar inte lika febrilt längre och har säkert sökt sig till andra länder.

Inbrottsanmälningarna minskar, men inte överallt. Tyvärr är uppklarningsprocenten låg gällande inbrott, men idag otroligt svårt för polisen att öka denna på grund av för få poliser i yttre tjänst. Vad gäller Bergslagen eller 24i-området noteras färre inbrott i Ljusnarsberg, men dessvärre något fler inbrott i Hällefors, Nora och Lindesberg.

Statistiken bygger på antalet anmälda brott och säger ingenting om utfallet av den rättsliga prövningen, hur många som verkligen blir dömda är okänt.

Man ska alltså ta statistiken med en smula salt, samtidigt som statistiken går att jämföra över längre tider.

Artikelserien Brott i Bergslagen kommer att publiceras under den kommande veckan.

Kommentera

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.