Inbrottstjuvar gripna i natt

LINDESBERG. Polisen fick under natten mot lördagen ett riktigt genombrott i jakten på några av de inbrottstjuvar som härjat i Bergslagen under en längre tid. Inte mindre än sju tjuvar greps på två olika platser under natten och morgonen.

Sannolikt har det härjat flera inbrottsgäng under hösten, men fem av de tjuvar som polisen grep i natt misstänks för flera inbrott i Storå och Guldsmedshyttan.

De fem kunde gripas sedan en polispatrull, som var på väg till ett anmält inbrott och mötte en bil och som poliserna fattade misstankar mot. Patrullen vände och stoppade bilen och i den färdades fem yngre män.

När poliserna genomsökte männen påträffades föremål som kan knytas till inbrotten som varit och samtliga greps och anhöls efter förhör. Parallellt har teknisk undersökning gjorts i fastigheterna och utredning fortsätter under lördagen.

Det andra gripandet gjordes i Frövi, sedan en äldre kvinna larmat om att någon bröt sig in i hennes villa. Polisen kunde i det fallet gripa två yngre män och den ene är anhållen efter förhör och den andre väntas anhållas under lördagen. Båda förnekar brott och försvarar sitt tilltag med att de enbart sökte skydd mot vädret.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.