Informativ vecka om Lindesbergs lasarett

BERGSLAGEN. Debatten om Lindesbergs lasarett växer sig allt starkare och under den kommande veckan kommer ett par informativa och intressanta möten att hållas i Lindesberg.

Kommer Lindesbergs lasarett att vara ett akutsjukhus om några år? Ja, säger den politiska ledningen i Region Örebro län, samtidigt som man väljer att organisera det lokala sjukhuset från Örebro med en rad konsekvenser som följd. Läkare och sjuksköterskor söker sig från Lindesbergs lasarett och patienter skjutsas vidare till Karlskoga och Örebro, samtidigt som mängder med ortopedpatienter från andra län opereras i Lindesberg.

Här på 24i har vi publicerat flera debattartiklar i ämnet och frågan diskuteras just nu i hela Bergslagen och kan bli årets viktigaste valfråga.

Rotary i Lindesberg har hörsammat diskussionen och har bjudit in regiondirektören Richard Simonsson till sitt lunchmöte i morgon måndag. Även den socialdemokratiska ledningen har förstått frågans vikt och bjuder in till ett öppet möte i församlingshemmet i Lindesberg på onsdag klockan 18-20. Rubriken för det öppna mötet är ”Så ska Lindesbergs lasarett utvecklas.

5 Comments

 1. S Johanson. Nu missförstod du mig helt!
  Klart jag vill ha kvar de mindre sjukhusen, absolut, av många olika skäl. Men frågan är: Hur hanterar de olika partierna en situation när/om pengarna inte räcker. Hur prioriterar man då? DET vore intressant att få veta FÖRE valet.

 2. Sven

  Varför vi skall ha mindre akutsjukhus, är väl ganska enkelt.

  Har Du försökt att ta dig in till USÖ, med bil ?
  Igenproppat med gasande dieslar, mens patienten försöker få luft i bilkön, efter en ”tia”.

  Tänk dig att ligga och dö i en bilkö, när Du kunde bli omhändertagen på Linde akuten i stället !

 3. Den bistra sanningen är väl att Region Örebro är för litet för att försörja både ett stort Universitetssjukhus och 2 fullt utrustade akutsjukhus.
  Den politiskt intressanta frågan blir då: Vad gör vi om man inte kan dra in pengar på vård av utomlänspatienter och måste börja spara på allvar? Var skär man ner? Hur svarar partierna på den frågan…..

 4. Väljarna kommer med all sannolikhet se till att hen S Johansson blir besviken ännu en gång!
  Inte myckit tyder på att (s) ledningen förlorar valet i september över den region/landsting som man i huvudsak styrt med framgång i mer än 70 år.

  Allt är inte perfekt men med en splittrad borgerlighet som blir beroende av sverigedemokraterna kommer hotet mot den generella välfärden/vården och länets tre akutsjukhus troligen som ett brev på posten.

  Löften om mer av skattesänkningar och privatiseringar gör ju knappast att dom partierna kan lova eller garantera varken välfärd eller akutsjukhus.

  Nej väljarmajoriteten i länet har hittills inte trott på deras löften. Varför skulle dom göra det nu?

 5. Den politiska ledningen, säger att sjukhuset skall vara kvar !

  Det är väl en ”löven” ?

  Eftersom det inte är troligt att ledningen är kvar då. Enkelt att ”löva” !

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.