Inga kommentarer mellan 19 och 20

TomasDet låter kanske som om jag äter räkor varenda fredag, men så är det inte. Hustrun jobbar varannan fredag och jag skulle aldrig sätta mig framför teven med en påse räkor – solo. Och förra fredagen det begav sig bytte vi räkorna mot musslor. Men idag blir det ett kilo båtfrysta och ett glas vin. Och hustrun är hemma.

Lite deppigt i Lindesberg. Först fick vi reda på att Coop skulle packa ihop och någon dag senare stod det klart att Stadshotellet gått i konkurs. Och lite varstans i Linde gapar skyltfönstren tomma.

Jag har ingen aning om vad som är fel, men nåt borde kunna göras för att vända trenden. Man har bildat Linde City och Upplev Lindesberg och kommunen har sin näringslivspolitik – men inget tycks räcka till.

Lindesberg kommer aldrig att bli någon handelsstad, men att tappa både Konsum och Stadshotellet känns som en rejäl nedklassning.

Och nu har Lindesberg Volley sparkat hem tränaren Jesse Knight. Resultaten har helt enkelt varit för dåliga. Det gick att förstå redan efter hemmamatchen mot Engelholm i lördags när jag pratade med Jesse. Hans analys var en förklaring till resultaten under hela säsongen, snarare än en analys av den just avslutade matchen.

Lindlöven har dessutom hamnat i en negativ trend. Nu vänder serien och man får mentalt glömma de senaste förlusterna och låtsas börja om. Sju matcher återstår och 21 poäng att spela om. Än finns chansen.

LIF Lindesberg spelade bra i Tumba, men förlorade. Det känns ändå som om det mentala mår bättre i truppen och kanske slipper vi kvalmatcher framåt våren? Tränaren Herman Arenvang lät hoppfull senast – det har han inte gjort efter alla matcher.

Det har hänt något med 24i. Jag vet inte riktigt vad, men helt plötsligt spelar pianot lite av sig självt. Under hela hösten har vi fått jaga, och nu känns det som om läsare, kunder, debattörer och andra jagar oss. Riktigt kul, vi gillar att vara jagade.

Men snart kväll. När den här krönikan går ut i etern befinner jag mig i Carlssonhallen i Nora, men det blir sista jobbet för idag. Snart hemåt till frugan, räkorna, vinet och fredagsmyset. Problemet ikväll blir modererandet av alla kommentarer. Mobilen plingar hela tiden och oavsett jag kladdar med räkor eller nåt annat vill jag ju koncentrera mig på kladdandet. Kan vi komma överens om att ingen skickar någon kommentar mellan 19 och 20 ikväll. Tack på förhand.

Och trevlig kväll på er också!

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.