Inga problem för Lindesberg Volley

LINDESBERG. Lindesberg Volley var ringrostigt när lördagens match mot Linköping startade, men samma sak gällde motståndarna. Lindesberg hade inga problem att vinna i tre raka set. Matchen slutade 3-0 (25-18, 25-13, 25-20).

-I det första setet var det egentligen katastrof, men vid ställningen 15-15 började vi hitta rätt och därefter var det lugnt, säger Lindesbergs tränare Sebastien Bougeatre.

Det märktes att det var länge sedan lagen spelade match. Dåliga servar, halvknackig mottagning och dålig tajming framme vid nät. Men Lindesberg behövde den första kvarten för att hitta tillbaka till spelet och därefter fungerade det.

-Jag var orolig innan matchen, säger Sebastien Bougeatre. Att bara träna fungerar inte i volleyboll, men jag är glad att vi hittade spelet efter en stund.

Åter i Lindesberg var Visnja Juric efter skada, men saknades istället gjorde Wilma Hendberg. Tränare Bougeatre matchade sju, åtta spelare hårt och vilade några helt och hållet.

Riktigt spännande blev det aldrig. Lindesberg var det bättre laget och tog det andra setet enkelt och egentligen var det inget snack i det tredje heller.

Ny i laget, men inte spelklar till lördagens match, är amerikanskan Julia Topor, som presenterades för den lilla publiken. Julia kommer från Boston College Eagles och mäter 190 cm i strumplästen.

-Hon har snabbt kommit in i laget och kommer att bli en förstärkning, säger Bougeatre. Det ser lovande ut.

Rykten gör också gällande att Elsa Arrestad kan bli aktuell för en comeback i Lindesberg lagom till slutspelet.

Poäng Lindesberg: Hannah Troutman 19, Sofia Stiernström 9, Visnja Juric 9, Lovisa Sundqvist 5, Linnea Skogsberg 4, Antonia Babic 2.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.