Ingela har haft maskeradfest

BLOGG. Sommarbloggaren Ingela Svedbro har haft en maskeradfest och i dagens inlägg berättar hon hur dukningen, maten, lekarna och kostymerna skapades. Läs Ingelas blogginlägg här.

En mix av halloween och bröllop

Vi har haft maskeradfest! I det här inlägget ska jag skriva lite om dukningen, maten, lekarna och våra kostymer…

Tre dagar innan festen började vi förberedelserna.

Vi behövde ha extra sittplatser så Marcus snickrade åtta stycken benbockar till sittbänkar. För att de ska ta minimal plats i vinter att förvara gjorde han dem stapelbara. Borden som heter Göran har infällbara ben och är köpta för 349 kr/st.

Hela dukningsarrangemanget med dekorationer, blommor och servetter kostade under 50 kronor.

Bordsplaceringarna gjorde vi av boksidor och små påskfjädrar som vi målade svarta.

Vi använde enklast möjliga vita servetter. Jag köpte en större box, men det vi förbrukade var servetter för 5 kronor.

Vi lindade in besticken i servetterna, drog runt ett snöre och stack in små pappersdekorationer som vi tillverkat själva.

Jag kompletterade vårt befintliga porslin med åtta stycken udda tallrikar inköpta för 5 kr/st på Diversehandeln i Nora. På förhand tänkte jag att det inte gjorde något om det saknades en flisa någonstans eller om någon tallrik hade en liten spricka – då skulle vi kunna ha dem till Halloween också. Men de som var spruckna i butiken var i så dåligt skick att de inte ens hade tålt en diskning så jag valde ut åtta hela exemplar.

Pappersblommorna är vikta av gammelrosa silkespapper. Det hade vi i jullådan hemma.

Dukningen blev lite av en blandning av Halloween och bröllop med både kusliga och romantiska inslag. För att förstärka de här kontrasterna så dekorerade vi med både rosor och tistlar.

Vid infarten till vårt bostadsområde växer det massor av hallon. Vi plockade så att det räckte både till hallonsaft och parfait. Parfaiten fick sällskap av en kladdkaka på dessertbordet.

Den stora tjejen hade ordnat med aktiviteter för barnen. Hon byggde ett chokladhjul som vi monterade på lekstugan och genom kioskluckan på lekstugan sålde hon dricka, godis och chips. Barnen fick 10-låtsaskronor var att spendera.

Mellan maten och desserten hade vi femkamp. Vinnande laget fick en pokal – den hittade vi på storloppisen.

Jag blev så inspirerad av maten på botaniska trädgården i Uppsala så jag kopierade lite. Buffén bestod av:

Laxsallad

Fröknäcke med mjukost smaksatt med färsk dill

Grillade grönsaker

Grillad halloumi

Ostpaj med grevé och Västerbottensost

Hemgjord pizza

Jag byggde en stor kaninmask till Chokladgästabudet i våras med en grund av hönsnät och papier mache som jag och kollegan sedan klädde med pälstyg. Nu kände jag mig ganska mätt på maskbygge så vi tog en genväg och köpte kostymerna till festen från nätbutiken Partykungen. Jag, som tycker det är kul med historia, valde en hembiträdesdräkt med 1700-talskänsla sedan sminkade jag mig med en vit foundation och rosa puder. Marcus hade en amerikansk fängelsedräkt och barnen var utklädda till panda och bi.

Banner

Kommentera

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.