Ingela letar hemligheter i Lindesberg

BLOGG. Sommarbloggaren Ingela Svedbro har gjort en utflykt till – Lindesberg. Lekarena i Lindesberg Arena följdes av en fika på Frosths, för att hitta det speciella med Lindesbergarnas eget hemlighus. Läs Ingelas blogg här.

Lätt att man bara åker förbi

Vad är det för hemlighet Lindesberg döljer? Det handlar bland annat dagens inlägg om, men vi börjar med något helt annat…

I ett par år hade vi julmys mitt i sommaren. Att göra en mini-julfest är en perfekt aktivitet grå dagar när man inte har någon fantasi. Hemma hos oss har det betytt att baka pepparkakshus och lussekatter och barnen har haft tomtekläder. Idag kunde det ha varit en sådan där ”Vad ska vi göra-dag”? Men så hittade vi en glutenfri pepparkaksdeg i frysdisken igår. Hela förmiddagen ägnades åt att baka. Min farmor som är 96 år älskar katter så jag tryckte ut små missar som jag dekorerade med morrhår och ögon i choklad. Jag äter både gluten- och laktosfritt och då är det en hel del glassar man måste avstå. Därför skar jag upp ett gäng rektanglar också till hemgjord sandwich-glass. För att de skulle behålla segheten så gick de bara några minuter i ugnen.

Efter pepparkaksfika och lunch bar det av till Lindesberg för lek. Lindesbergs Arena har nu till sommaren lanserat konceptet ”Lekarena”. Mellan den 1-21 juli så är halva sporthallen iordningställd till ett lekrum. Inträdet är 25 kronor för barn upp 0-2 år och 50 kronor för barn mellan 2-10 år. Jag gissar att två-åringar går under det lägre priset, men att det blev fel i informationen. Hur som helst så tycker jag inträdesnivån säger mycket om vad man kan förvänta sig. Det är ingen spektakulärt lek- och busland. Men bara att kunna hoppa hoppborg obegränsat tycker jag är väl värt 50 kronor per barn. Sportaktiviteterna bestod av ett fotbollsmål med hål som gav olika poäng, en innebandyrink, madrasser och rockringar. Roligast tyckte mina barn (och mannen) det var att leka kuddkrig – sittandes på en spång en bit upp i luften fäktades de med kuddarna tills någon voltade ner- ofta skakade stången så mycket då att den andra också trillade av. De blev mycket skratt både från deltagarna och oss som tittade på.

Efter en timmes lek rundade vi av för fika. Det fanns café på arenan, men vi bestämde oss för att testa Frosths Konditori på Kristinavägen 16. Det här stället är populärt bland Lindesbergare, men om man inte bor i stan så tror jag att det är lätt att man bara åker förbi. Det ser tråkigt ut från utsidan. Nästan som att Lindesbergarna vill ha stället i fred skyddat från turister och Norabor. När man sett den tråkiga utsidan har man inga förväntningar alls och så kommer man in på ett trevligt, klassiskt kondis med både bageri- och konditoridel. Konditoridisken var imponerande lång, men äter man inte gluten så blir det i slutändan endast ett fåtal sorter att välja bland. Det stod mellan biskvi och chokladboll, men så presenterade expediten Emelie en päronbiskvi. Alltid kul att få äta något annat.

Men det var inte fikabrödet som jag framför allt kommer att komma ihåg från besöket utan tepåsarna. Jag måste bara köpa sådana! Jag valde lösvikste och teet serverades i en liten engångstepåse med dragsko. Perfekt för Rooibos och andra finkorniga teer.

Det här var allt för denna gång, men sommaren är inte slut än… Vi ska förbereda en maskeradfest, bygga tomatväxthus och så blir det nya utflykter. Ha det bra så länge!

Banner

Kommentera

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.