Ingen Erik-effekt i första matchen

Nye tränaren Erik Axelsson såg stundtals frustrerad ut med tillförde definitivt energi i LIF.

LINDESBERG. LIF Lindesberg gjorde en försvarsmässigt bra insats i söndagens hemmamatch mot Amo, men nye tränaren Erik Axelsson inte kvittera ut någon seger ändå. Matchen slutade 28-32 (10-14).

– Det finns ändå saker som var positiva, säger Axelsson direkt efter matchen. Vi förlorade på anfallsspelet under den första halvleken.

Erik Axelsson såg då och då frustrerad ut under premiärmatchen med LIF, men direkt efter matchen var han ändå samlad och relativt optimistisk.

– Det var roligt att höra av grabbarna att ett så här bra 6-0-försvar har de inte spelat på hela säsongen. Det var lite mer tacklingar och engagemang. Visst går vi bort oss ibland, men det får vi ta.

– Idag åker vi dit på vårt anfallsspel i den första halvleken. Vi gör nog deras målvakt lite för bra, även om han är riktigt bra just nu. Dessutom måste vi bli bredare i anfallsspelet och lägger alldeles för mycket ansvar i mitten, säger Axelsson.

Betydligt mer aggressivt spel än tidigare, men förmodligen lite för snällt för att passa den nye tränaren.

– Tyvärr har vi ingen ärkegris. Vi får se om vi kan hitta honom.

Nu är du och laget igång efter två träningar och en match. Hur ser det ut nu?

– Nu får vi lugn och ro i veckan och kan sikta på matchen mot Kungälv borta på lördag. Nu har killarna landat i det här nya. Jag brukar fokusera på prestationen och jag tycker att killarna idag kan titta sig i spegeln och vara nöjda, även om det förstås är tråkigt att vi förlorar. Det finns trots allt en hel del bra i det här laget att jobba med.

Mål LIF Lindesberg: Jesper Nilsson 11, Fatlum Ahmeti 7, Jesper Jakobsson 6, Felix Johansson 1, Albin Järlstam 1, Oskar Erixon 1, Christoffer Thor 1.

Posted by on 12 november, 2017. Filed under HÄLLEFORS B,LINDESBERG,SPORT. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.