Ingen Seniormässa 2020

BERGSLAGEN. Det blir ingen Seniormässa 2020. Corona-pandemin har inneburit att den populära mässan står över 2020 och återkommer 2021.

-När planeringen för årets Seniormässa drog igång var målet att få till ett program som skulle locka minst lika många besökare i år igen. Sedan kom corona-pandemin, och efter beslut i Länsdelsgrupp norr om att ställa in årets arrangemang får arbetsgruppen nu istället sikta in sig på 2021, skriver arrangörerna i ett pressmeddelande.

Seniormässan arrangeras av kommunerna i norra länsdelen och närsjukvård norr/Region Örebro län i samverkan med föreningslivet, Örebro läns bildningsförbund/Sensus studieförbund, RF-SISU Örebro län och Folkhälsoteamet i norra länsdelen. Målgrupp är seniorer i norra Örebro län, och när mässan genomfördes hösten 2019 besöktes den av inte mindre än 2000 personer.

Bidragande orsak till beslutet att ställa in är att flera andra arrangemang flyttat sina aktiviteter till hösten och för att inte konkurrera med dessa väljer Seniormässan att ta ett pausår. Många tilltänka utställare har i dagsläget dessutom ett utsatt läge, både när det gäller personella och ekonomiska resurser, vilket kan påverka möjligheterna att delta.

Liksom tidigare år sker arrangemanget 2021 i samband med den nationella kampanjen “Balansera mera” under vecka 40, närmare bestämt onsdagen den 6 oktober 2021.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.