Inger Karlsson fortsätter kampen för de äldre

INSÄNDARE/DEBATT. Flitige insändardebattören Inger Karlsson fortsätter sin kamp för ekonomiskt svaga äldre människor. Inger frågar S och C om det stämmer att invandrade äldre får fullt äldreförsörjningsstöd och bostadsbidrag. Läs Inger Karlssons debattinlägg här.

Byt ut politikerna – eller byt ut det svenska folket

De flesta kommuner i Sverige smyckar sina städer med blommor och buskar i rondellerna för att besökare ska få ett bra första intryck och välkomnande till staden.

I Lindesberg gör man tvärs om. Här möts man av överblommade maskrosor i den norra rondellen. I LIDL-rondellen är det bara grus och ogräs. Den södra rondellen tronar fortfarande med en liten kopia av Masugnen i en stenhög. Inga blommor så långt ögat når!

Kan det här bero på att Lindesbergs blomstertid är lika slut som pengarna?

Blev det inga smulor kvar efter konstgräsprojektet i Frövi?

Varför har inte MP reagerat, dom brukar tala sig varma för utsmyckning av det offentliga rummet? Men det viktigaste verkar vara att förtäta Lindesbergs stad.

Hur kan det komma sig att andelen 75-åringar och äldre i befolkningen ökar allt snabbare?

Politikerna säger att de blivit tagna på sängen. Har de sovit sig igenom mandatperioderna?

Det är ingen nyhet det finns noggranna personuppgifter på alla födda i Sverige.

Sanningen är en helt annan. Inga politiker har räknat med den stora invandringen av gamla människor till Sverige som förbrukar välfärd och boenden i ett land där allt fler ska dela kakan utan att ha tillfört något.

243 kommuner uppger att de har brist på äldreboenden. 100-tusentals platser saknas Ändå är inte nybyggnationer för ändamålet prio 1.

Det finns kommuner i Sverige som kastar ut 90-åringar från sina äldreboenden för att ge plats åt så kallade ensamkommande utan id-handlingar.

Hur många gamla kommer att få lämna plats åt de 9000 ensamkommande som beviljats uppehållstillstånd i Sverige trots att de saknade både id-handlingar och asylskäl.

40.000 pensionärer lider av undernäring i Sverige 2018. Dom svenska fattigpensionärerna har politikerna lämnat åt sitt öde.

Nu närmar vi oss valdagen med stormsteg därför har jag en fråga till S och C i Lindesbergs kommun. Två etablerade partier med representation i Riksdagen.

Hur ligger det till med det mycket omdiskuterade äldreförsörjningsstödet som upprättades för att minska kommunernas kostnader för försörjningsstöd till gamla invandrare?

Ljuger de så kallade trollfabrikerna att de över 65 år som kommer till Sverige får fullt äldreförsörjningsstöd och bostadsbidrag utan att ha arbetat och tillfört ett öre i skatt?

Det här är en form av bidrag som inte är skattepliktigt och därmed inte inkomstgrundande vilket i praktiken betyder att de saknar inkomst och där med har alla samhällstjänster gratis. Till exempel gratis hemtjänst, läkarvård, tandvård, glasögon och mediciner med mera.

De har hela bidraget kvar och kan aldrig få restskatt.

En svensk fattigpensionär ska betala för alla dessa samhällstjänster och får därmed betydligt mindre kvar i plånboken efter ett långt arbetsliv och inbetalda skatter till andras välfärd. Det finns inget folk i västvärlden som blivit så illa behandlade av politikerna som det svenska folket.

Makt och pengar är de etablerade partiernas ideologi – inte Sveriges bästa.

I år väntas Sverige ta emot 120.000 nya invandrare, en katastrof för landet.

Sverige har västvärldens högsta invandring per capita.

Den här invandringen äter upp våra skattepengar och trycker ner vår välfärd till bristningsgränsen. Återvändare från IS går fritt på våra gator enligt Säpo och polisen har inte resurser att skydda oss.

Vi står vid ett vägval – ska vi byta ut politikerna eller ska vi byta ut svenska folket?

Ska vi ha mångkultur eller svensk kultur att överlämna till våra barnbarn i Sverige?

Trötta likgiltiga politiker som passerat bäst före datum ska bytas ut!

Rösta rätt i Riksdagsvalet i september då har gräsrötterna chansen att visa sitt missnöje med den förda politiken.

Det finns Alternativ för Sverige.

Hoppas på svar från S och C. Många fattigpensionärer som inte får ekonomin att gå ihop år säkert intresserade av svaret.

Inger Karlsson

8 Comments

 1. Att svälta ihjäl torde tillhöra bland de grymmaste
  sätten att lämna levande livet, bilder från världens
  fattigaste länder och oroshärdar på spädbarn, yngre
  barn och äldre sätter sig i ”pannbenet”.
  I vårt land tas inga eller få bilder på undernärda och
  svältande åldringar som enligt proffessor Yngve
  Gustavsson kan uppgå till ca: 75.000 personer !!
  Där EN enkel men vidrig ”sanning” är att genom
  medveten ? medicinering försvinner lusten att äta.
  Sofistikerad förkortning av levande liv – Fy f-n,hoppas
  jag slipper dylik behandling och ett snabbt slut.
  För drömmen om att få kvalificerad hjälp av en dietist
  och någon mindre kvalificerad som kan hjälpa till med
  intaget av käk är väl bara en dröm

 2. Siffertrillande !

  Vilken kategori, som än kommer hit, så kostar det pengar, eftersom ytterst få kan försörja sig själva.

  Det här belastar bland annat äldrevården på olika sätt.

  Alltså måste man försöka ta kontroll över invandringen, för att våra gamla inte skall hamna
  i vad som förr hette ”fattigvården”.

  Undrar vilken kreativ benämning kommunerna kommer med, om svältande gamlingar

 3. Lupinen:Jag förstår om du blir upprörd och rädd och undrar hur lilla Sverige ska klara att försörja alla nysvenskar som får uppehållstillstånd.Men det går nog bra för det finns ju fortfarande fattigpensionärer som det går att spara in mer på.
  Enligt Migrationsverket beviljades 135.459 uppehållstillstånd 2017 av dessa tillstånd utgjorde asyl och anhöriginvandring 62%.Arbetsinvandring med anhöriga 38%.Vid halvåret 2018 ska de som sökte asyl innan 2017 få sina beslut.Hur många framgår inte.
  Samtidigt anlände under 2017.26000 asylsökande till Sverige.Fortfarande bland det högsta i EU.De kommer att få sina beslut under 2018.
  Till det får du lägga anhörig och arbetsinvandring.
  Du kan även inkludera 9000 sk ensamkommande utan id-handlingar och asylsjäl som ska få uppehållstillstånd senare även deras anhöriga.
  Migrationsverkets prognos för 2018 blir 23000 asylsökande och 60000 anhöriga.Det finns hur mycket fakta som helst om du bara vill läsa.Läs räkna och begrunda prognoserna.
  Dessutom har vi 20-50 tusen illegala invandrare som får sjukvård och tandvård för 50kr vilket beräknas kosta skattebetalarna 200 milj per år.Det behövs inga storkrig det kommer lycksökare från hela värden för att få del av alla generösa bidrag.Sverige är ett land där flyktingar åker hem på semester för våra skattepengar i stället för att återvandra till sitt hemland. Du har ingen kommentar till äldreförsörjningsstödet så det tycker du säkert är korrekt och rättvist.

 4. Svar till LUPINEN!
  Asylsökande och anhöriginvandrare är två helt skilda saker. En anhöriginvandrare(anknytningsärende) räknas inte som asylsökande!

  Prognosen för asylsökande i år är 23000(jan-mars var det 7036 ansökningar om asyl) men antalet ärenden som beräknas bli avgjorda är 54000 då det ligger ärenden o släpar efter, antalet anknytningsärenden som ska bli behandlade är 95000 varav man beräknar att minst 56000 ska få bifall. Och ca 46000 nyanlända väntas få en kommunplacering i år 2018. Siffrorna kommer direkt från migrationsverket!

  Vi ska inte glömma att det finns tiotusentals asylsökande som inte fått sina ärenden avgjorda ännu, dom kom redan 2015,2016 och 2017.

  Det finns mängder med siffror att redovisa mer på djupet. Ny befolkningsstatistik kommer om en vecka från SCB!
  Svenska befolkningsökningen är minst 10000 i månaden medans antalet skattebetalare sjunkit med 4,4% enligt regeringen.

 5. Undrar var du får dina siffror ifrån? En snabbkoll på Migrationsverkets hemsida berättar att det hittills i år är ca 8000 pers som sökt asyl i år. 2017 var det 25 000. Det vill till ett sjusärdeles krig för att få upp siffran till 120 000. Berätta gärna var dina siffror tas, Inger.

 6. Tur att vi har Inger Karlsson för hur skulle vi annars få veta hur dåligt behandlade de äldre blir efter ett lång och mödosamt arbetsliv !

  Skamligt hur de gamla blir behandlade av de styrande i Lindesbergs kommun !

 7. Inger, glöm inte bort att efter framsynta politiker i det närmaste lagt ner försvaret (och sålt/get bort eller fyllt igen svenska försvarsanläggningar som kostade lika mycket som att lägga anläggningarna i malpåse 30 år!) för det skulle inte finnas nån risk för hot/konflikt (precis som efter 1a världskriget) mot Sverige.
  Samma politiker bestämde att Sverige skulle lägga pengar som tidigare gick till försvar m.m. på att göra Sverige till en humanitär stormakt. Då är invandring, multikulturism och multiextremism nödvändiga ingredienser. Som vanligt gjordes ingen konsekvensanalys men det gör ingenting för de som var ansvariga för detta är pensionärer, landshövdingar, etc.
  Det kanske inte är så konstigt populist partier ökat kraftigt.

Kommentera

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.