Inger Karlsson frågar centerpartister

INSÄNDARE/DEBATT. Flitiga insändarskribenten Inger Karlsson riktar i ett debattinlägg såväl kritik som frågor till centerpartisterna Jonas Kleber och Susanne Karlsson, bland annat om Rockhammars skola. Läs Inger Karlssons debattinlägg här.

Hur ställer du dig Jonas Kleber (C) till skolans öde i Rockhammar?

Kommunalråden i Lindesbergs kommun åker runt och inviger nya projekt på löpande band i tätorterna. Vi som bor utanför tätorterna verkar vara satta på undantag.

Du, Jonas Kleber (C), bor själv på landsbygden men för en sossepolitik där tätorten ständigt prioriteras.

Som tack för att du sålt dig till (S) har du fått igenom ditt förslag om cykel- och gångbana mellan Södra kyrkogården och R 50. Sträckan utnyttjas väldigt lite av gående och cyklister om man tänker på kostnaden.

Du har även fått igenom en ombyggnad av bron mellan Lidl och Hemköp.

Jag har varit i kontakt med dig två gånger angående dom stora hålen i asfalten runt parkeringsplatsen vid affären i Rockhammar. Sista gången jag hade frågan uppe med dig om asfalteringsbehovet var under marknadsdagen i Lindesberg men ingenting har hänt på flera år.

Du sa att problemet var att du inte visste vems marken var.

Det kan inte vara svårt för dig att ta reda på du är ju avlönad med skattemedel och ska serva medborgarna i kommunen.

Här ska jag hjälpa dig med några tips. Stenstavägen ägs av kommunen, gräsmattan klipps av kommunen. Men vems mark har kommunen sin återvinningsstation på? Det måste du veta.

Jag har även talat med dig om dom livsfarliga stora ruttna träden mitt i mot affären, dom står i vägslänten någon meter från vägen. Dom stora grenarna hänger över vägen och lutar mer och mer. Blir det hård vind eller blötsnö är risken stor att någon på vägen blir skadad om träden ger vika.

Jag vet att dom här träden är Trafikverkets ansvar men du som kommunalråd bör ta kontakt med dom innan en olycka sker.

2015 var skolan i Rockhammar nedläggningshotad på grund av att det inte fanns behöriga lärare enligt (S)politikerna. I dag bemannas de flesta skolor med obehöriga lärare. Så vad är problemet. Det sas att skolan fick vara kvar till efter valet 2018.

Lindesbergs kommun bygger nya förskolor och skolor i alla tätorter.

Varför utnyttjas inte Rockhammars skola genom att bussa elever från andra skolor dit?

I Rockhammar finns en stor industri som investerat mycket i företaget vilket ger många arbetstillfällen och skatteintäkter till kommunen.

Vi som bor på landsbygden ska ha lägre kommunalskatt eftersom vi inte får samma service som tätorten.

Hur ställer du dig Jonas Kleber (C) till skolans öde i Rockhammar? Här måste du ta ställning. Det här är en viktig fråga för väljarna. Kommer ditt parti att överleva valet 2018?

Sist en fråga till din partikamrat Susanne Karlsson, socialnämndens ordförande. Hur gör ni era prioriteringar när socialnämnden ska spara. Ni tar bort 9 st korttidsplatser på Grönboda som hör till kommunens kärnverksamhet. Samtidigt som det finns många anhörigvårdare som behöver avlösas. Samtidigt invigs en ny Familjecentral i Fellingsbro, något som inte är lagstadgad verksamhet.

Svar önskas av (C) Jonas Kleber och Susanne Karlsson här på 24i.se.

Inger Karlsson

Banner

Kommentera

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.