Inger Karlsson frågar Jonas Kleber

INSÄNDARE/DEBATT. Insändarskribenten Inger Karlsson ställer i ett inlägg en hyggligt ledande fråga till centerpartisten Jonas Kleber. Anledningen är några stora träd i Rockhammar, som hon ville ha Klebers hjälp med. Läs Inger Karlssons inlägg här.

Själv är bästa dräng

I höstas bad jag om din hjälp att kontakta och påverka Trafikverket att ta bort de stora träden som hängde över vägen som går genom Rockhammar, vid centrum.

Anledningen att jag vände mig till dig var för att ditt parti låtsas vara ett landsbygdsparti.

Det enda svar du gav mig då var att farliga träd är markägarens ansvar, faller de ner blir Trafikverket ansvariga för genomfartsvägen.

Du hade tydligen ingen tanke på konsekvenserna av nerfallna träd. Människor kan skadas och i värsta fall dödas på väg till skolan.

Lindesbergs kommun har samarbete med Trafikverket och du hade kunnat ta upp problemet med dom.

Men en Centerpartist som är fritidspolitiker åt sossarna var inte rätt person för uppdraget.

Jag har själv utan politisk hjälp kontaktat Trafikverket och påvisat faran med träden. Trafikverket tog mig på största allvar och lovade att åka och titta. Beslutet blev att kapa ner träden som i skrivande stund är de borta.

Vad ska vi ha den här typen av politiker till? Själv är bästa dräng!

Inger Karlsson

5 Comments

 1. ”Jag har själv utan politisk hjälp kontaktat Trafikverket och påvisat faran med träden. Trafikverket tog mig på största allvar och lovade att åka och titta. Beslutet blev att kapa ner träden som i skrivande stund är de borta.”
  Verkar som om det ändå gick ganska så fort för Trafikverket att agera efter din kontakt så i mina ögon så ter sig inte Trafikverket speciellt ”svårförhandlade”. Jag kanske har missat något.

 2. moa.
  Trafikverket är en myndighet som inte är helt lätt att förhandla med som privatperson.
  Det är flera år sedan jag kontaktade dom om träden första gången men ingenting hände.
  Andra gången gilt.
  Politiker ska föra folkets talan och inte utge sig för att föra en viss politik för att få röster när det är riksdagsval.
  Om de här träden stått i tätorten Lindesberg hade ingen privatperson behövts för att få bort dom.
  Det är snart val och det här är till för att belysa vilken nonchalans Jonas Kleber(C)visar landsbygden.
  Irja.G.(S)och Jonas.K.(C) för samma sossepolitik.

 3. Brukar tycka att Inger Karlsson skriver lite vettiga saker men här blev det ju bara rent patetiskt! Skulle inte falla mig in att kontakta lokale centerpolitiker om jag såg potentiellt farliga träd hänga över vägen utan jag skulle väl kontakta Trafikverket direkt, larvigt.

 4. Överhängande växtlighet, är ett gammalt trätoämne, mellan villaägare, dessbättre, finns det reglerat i lagstiftning.

  Sen finns det dom som skiter i lagar och grannsämja oh helt enkelt använder träd oh buskar, för att trakassera. Träd som lägger sig över grannens tak och takrännor, mm. Listan kan göras lång.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.