Inger Karlsson

Inger Karlsson kommenterar Storbacka

INSÄNDARE/DEBATT. Insändarskribenten Inger Karlsson kommenterar här ett debattinlägg som Bengt Storbacka (S) skrivit på LindeNytt. Inger Karlsson håller inte med Bengt Storbacka. Läs Inger Karlssons debattinlägg här.

Gud hjälpe de som röstar på (S)

Eftersom du valt att skriva ditt debattinlägg på LindeNytt kan du känna dig trygg och slippa besvärande kommentarer.

Du låter som Stefan Löfven i sitt tal i Almedalen, nämligen att Sverige bedriver sjukvård i världsklass.

Människor dör på akutmottagningar i brist på sjukvårdspersonal i dagens Sverige.

Ett Sverige som styrs av din partiledare Stefan Löfven (S). Varför ska vi tro att sjukvården kommer att bli mer lättillgänglig med din politik i ytterligare fyra år?

Nej, Gud hjälpe de som röstar på (S).

Du kan säkert förklara för alla sjuka varför det inte finns tillräckligt med utbildad sjukvårdspersonal att tillgå i Sverige.

Beror det på dåliga löner och arbetsvillkor där det inte har satts värde på personalen vilket lett till att de gått över till bemanningsföretag med bättre villkor?

Enligt Stefan Löfven (S) har Sverige tagit emot i huvudsak välutbildade invandrare som akademiker, läkare och sjuksköterskor som skulle rädda den åldrande befolkningen i Sverige.

Varför anställs inte dessa resurser inom vården?

Jag tvivlar inte på att den utbildade personalen bedriver sjukvård i världsklass trots den underbemanning som möter dom varje dag. En stor eloge till all fantastisk sjukvårdspersonal.

Problemet är vårdköerna som gör att många inte hinner få den högkvalitativa och likvärdiga sjukvården som skall vara för alla.

Läkarna tvingas prioritera vilka som ska få vård.

Citat SVT 9/6-2018.

Varje år fattar Sveriges läkare tiotusentals beslut om begränsningar av behandlingar.

Det innebär att en patient inte får den vård som hade kunnat förlänga patientens liv.

Risken är att läkaren avstår från att utföra åtgärder som skulle kunnat bota patienten, enligt Torsten Mossberg expert åt Ivo.

Hur många fall det gäller är okänt. I gruppen finns bland andra cancerdrabbade.

Med den stora folkökning Sverige har räcker varken pengarna eller personalen för att bedriva en säker vård.

Det jag skriver här berör hela Sverige och inte specifikt för Region Örebro län.

Rösta rätt den 9 september – det finns alternativ.

Inger Karlsson

2 Comments

  1. Vad är alternativet? Vilket parti har en helt utomordentlig plan för hur sjukvården ska bli så mycket bättre för alla, och hur har de tänkt finansiera kalaset? Och som framför allt kommer att hålla sina löften, för det är mycket snack och lite verkstad hos de flesta, om inte alla partier! Det är även svårt att politiskt styra bristande motivation hos vissa läkare, framför allt stafettläkare som inte ”behöver” bry sig om en patient på djupet då man inte stannar länge på ett ställe. Så det parti som lyckas med bedriften att trolla bort dessa ”hyrläkare” som inkasserar fet lön får i alla fall mitt intresse för en stund, kanske hela vägen.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.