Inger Karlsson om maten till de äldre

INSÄNDARE/DEBATT. Insändarskribenten Inger Karlsson fortsätter sin kamp för de gamla. Här kommer ett nytt debattinlägg om kvaliteten på den mat som serveras de gamla på Tallåsen i Lindesberg. Läs Inger Karlssons debattinlägg här.

Den här maten är svältkost för de gamla

Varför blir inte maten på Tallåsen bättre? Trots klagomål och ramaskri från de gamla. Mat som skickas tillbaka till köket på Kyrkbergets förskola för att den är dåligt tillagad.

Enligt uppgift skulle maten bli bättre när en kökschef från Nora och en kökschef från Lindeskolan tillkallats för att kontrollera matlagningen under någon vecka.

Dom här personerna var enligt uppgift nöjda med resultatet av matlagningen.

De stora problemen med dåligt lagad mat kvarstår dock.

I går, tisdag 10-7-2018, var det ugnspannkaka till middagen klockan 17. Den var på ytan väldigt hårt gräddad och när personalen skar upp den var den rinnande inuti.

Här hade man fått äta pannkaka med sked och fantisera att det var soppa. Istället för pannkaka till middag blev det en tallrik fil och en mjuk smörgås med leverpastej.

Det serveras redningar med stora mjölklumpar och köttfärsrätter som är så hårda att dom gamla inte kan äta dom. Kalla såser i det oändliga med olika starka tillsatser.

Servera i stället gammaldags hederlig brunsås och husmanskost till dom gamla så dom får äta sig mätta och får valuta för det dom betalar.

Den här maten är svältkost för de gamla och sjuka och borde i stället serveras som djurfoder eller skickas till politikerna som dagens rätt.

Men med tanke på de höjda politikerlönerna sitter de säkert på någon fin restaurang och slevar in och hånskrattar åt de svagaste i samhället.

Nu får det f-n vara slut på dåligt lagad mat.

Kom ihåg att det finns alternativ för Sverige den 9 september.

Inger Karlsson

10 Comments

 1. Privata anläggningar inom Nora kommuns ”inpinkade” revir.

  Då får vi rulla tillbaka, till Solberga affären.
  Det troligaste är att ”direktionen” börjar skriva detaljplaner på krogservetterna och tala i mun på varandra.

  Privatiserng, även om den behövs, är väl närmast som att svära i kyrkan. Särskilt om man sneglar åt näringslivsplaceringen.

 2. S Johansson, är du helt navlad i huvudet eller!? Har släktingar som har matlåda via hemtjänsten och jag har smakat på både det ena och det andra bla champinjonsoppa och fisk. Senast härom dagen när det var duchessepotatis med fisk och räksås, den var inte fy skam. Så snälla, för din egen heders skull, knip igen om saker du inte vet ett skit om! Det fylls i enkäter om nöjdhet om både mat och omsorg så nog kommer kritik fram. Det var en period förra året, om jag inte minns fel, som potatisen var riktigt kass och lite andra saker togs upp i förbättringssyfte och numera vet jag inte många som tycker att maten är dålig, de flesta är nöjda. Har ätit en gång på Bryggerikrogen och det var däremot ingen höjdare!

 3. Matlådorna till de äldre i Nora är ofta under all kritik. Men det är en grupp som inte törs klaga. Det är skamligt att betala – jag tror det är 58 kr – så mycket. Står det att det ska vara bröd med så saknas det oftast.Potatisen är ofta ej ordentligt kokt. Så ta inte in några experter från Nora. Det är ni inte betjänta av.

 4. Mads.

  Och du åt en sådan matlåda ?

  Tillåt mig småle. Förmodligen lunchade Du nere på Bryggerikrogen, med kommunalt klippkort.

 5. Vad har de ensamkommande sk barnen för meny tro..bättre än de gamla som arbetat ihop Sveriges välfärd får man väl anta.
  S går till val på välfärden..välfärd för vem, inte för pensionärerna i alla fall.

 6. I Nora så är maten helt suverän! De matlådor som serveras till de gamla som har hemtjänst (är väl samma till boendena) är så otroligt fina och framförallt jättegoda, all heder till kockarna i storköket vid Pershyttan i alla fall!

 7. Dom sk ”cheferna”, lattjar med siffror, när det gäller äldres mattilldelning och kvalitet.

  Gamlingar, skall inte ha ”mattilldelning”, dom skall ha riktig mat. Tjafs om kostnader, duger längre, när ”potentaterna förser sig själva ur syltburken.

  Eftersom ”sossarna” avser att svälta ut dom gamla, är det inte mer än rätt att dom gamla svälter ut sossarna som ”mänsklighetens svar på vad då ?
  Rösträtten finns tyvärr kvar för pensionärer i Nora.

  Äldreboende i Nora skall innehålla mat från bönderna runt omkring, inget sk ”fulkött” (MP)
  Vatten till dusch och annat producerarsat lokalt
  inget ”gucko från Vättern

 8. Om kommunerna vore bättre arbetsgivare så skulle dessa problem aldrig uppstå. Hur svårt kan det vara att anställa utbildad personal?
  Bra arbetsvillkor, bra råvaror och kostchefer som törs ta ansvar lyser med sin frånvaro…då blir resultatet så här!

  Sen kan man verkligen undra vilken utbildning personalen har som har lagat denna mat…är det gratispersonal från arbetsförmedlingen

 9. Eloge till dej Inger!!Byt ut” praktikanterna” i köken! Maten ska lagas med smör,grädde,kärlek.Sluta dalta med folk som inte äter fläsk tex.ge dom det urusla rätterna som våra gamla serveras,då blir det ramaskri,men våra äldre får tydligen acceptera o betala för skräpmaten.Allas lika värde eller?9 sep.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.