Inger Karlsson om vård och migration

INSÄNDARE/DEBATT. Debattören Inger Karlsson frågar sig i en insändare om de styrande i region helt tappat kontrollen. Gigantiska underskott och inga lösningar, menar Karlsson. Läs Inger Karlssons insändare här.

Har de styrande tappat kontrollen?

Sverige marknadsförs i världen som det mest generösa bidragslandet för migranter.

Allt åt alla är ju en slogan bland vissa politiker som borde gå kurs i ekonomi. Den oansvariga invandringspolitiken i Sverige visar sig nu i regioner och kommuner som får stå för kalaset.

Alla som varnat och sett det komma har kallats högerextremister, rasister och främlingsfientliga.

När det gäller Region Örebro ska ansvariga politiker och tjänstemän göra avbön och redovisa dessa gigantiska underskott. De kan inte uppstått under en natt.

Vad beror underskotten på?

Har de styrande helt tappat kontrollen och släppt taget?

Inga skönhetsoperationer eller operationer i religionens namn ska utföras för våra skattepengar. Dessa patienter ska hänvisas till privatläkare.

Har Region Örebro fått ersättning från staten genom Migrationsverket för vård till de migranter som har rätt till näst intill gratis läkarvård, tandvård och mediciner?

Här handlar det om skattepengar som ska ge mest och bäst vård till de sjuka i Regionen.

Region Örebro bygger skrytbyggen som kommer att innebära uppsägningar av personal likt Karolinska som rankas som en av värdens dyraste byggnader vilket lett till besparingar genom uppsägning av personal.

Höjd skatt är helt fel väg att gå! Vi har redan bland värdens högsta skattetryck i Sverige.

Patientavgifterna höjs varje år! Munnen måste rättas efter matsäcken! 

Redan nu finns Pensionärer och sjuka som inte har råd med höjda avgifter utan måste avstå från till exempel tandvård.

En gång i tiden fanns förslag att tänderna tillhörde kroppen och skulle ingå i högkostnadsskyddet för sjukvård. Men det skrotades skulle bli alldeles för dyrt. Tydligen är ingenting för dyrt eller ifrågasätts av politiker när det gäller migranter för då kan man bli kallad rasist.

En tandläkare som intervjuades i SVT sa att det var fyra års väntetid bland ungdomar som behövde bettskena. Hon hade aldrig tidigare sett ett så stort behov av tandvård som de unga har som kommer till Sverige.

Vad har de styrande politikerna i Lindesberg gjort för att vi ska kunna behålla all akutsjukvård på Linde lasarett?

Skottskadade, knivskurna och misshandlade behöver mer vård än någonsin.

Med tanke på samhällsutvecklingen i Sverige och lilla Lindesberg kommer säkert all akutsjukvård dygnet runt att behövas.

SVT och regeringen skyller regionernas och kommunernas dåliga ekonomi på pensionärerna. Det är så oerhört lågt att det inte finns ord.

Istället borde de komma ut med beviset som kommunerna själva rapporterar om. Nämligen att massinvandringen skapar stora ekonomiska problem i kommunerna som får välfärden att stå vid avgrundens kant och snart tippar över.

Inger Karlsson

14 Comments

 1. Bjarne, vakna upp ur din dvala!
  Tycker du att utvecklingen i landet gått åt rätt håll, de senaste 30 åren?
  Varifrån härleder du den kraftiga ökningen av våldsbrott, våldtäkter och utanförskap som har uppstått? Sverige för 30 år sedan var ett tryggt och säkert land. Idag rånas barn och pensionärer på våra gator. Tycker du detta är godtagbart?

  En annan intressant frågeställning, som du gärna får svara på:

  Kan du eller någon av dina partikamrater (som förespråkar massinvandring) namnge eller beskriva något land eller civilisation, som har lyckats hantera en massimmigration utan stora samhällsförslitningar, kriminalitet, fattigdom och krig?

 2. Tommy söderkvist.
  Det här är då ”bara” kostnader för asylsökande och de som räknas som nyanlända. Inte de invandrare som redan lever här och har fått uppehållstillstånd, för den gruppen är kostnaderna 30-50 gånger högre

  Det är självklart att det är asylinvandringens kostnader som vi nu tvingas inse är ett faktum. Det har varnats i flera år för denna kommunkris som skulle komma nu 2019 som nu drabbar hela sverige. Det har ALLA politiker vetat om, det har varit omöjligt att ”inte se det komma”. En del har varnat för det, både politiker och nationalekonomer, men då har ju vänstern skrikit ord som ”brun” ”rasist” facsist” och kallat alla för rasister. Det vi nu ser är resutatet av en helt obefintlig migrations och intergationspolitik. Det är den vi nu ska betala med alla neddragningar.

  Att vi behöver arbetskraftsinvandring är solklart, men det är högutbildade med specialistkompetens vi behöver. Men största delen arbetskraftsinvandrare som kommer är Bärplockare och plantörer (4882) av ca 21000 beviljade arbetstillstånd 2018 är ca 6000 högutbidade mest inom IT och civilingenjörsyrken. Resterande är sådana jobb som ”dom som är längst ifrån arbetsmarknaden” lätt skulle skolas in i.

 3. Men Helene detta är ju SKATTEPENGAR som betalts av mig och andra pensionärer, samt arbetande skattebetalare !
  Ingen som sitter och bestämmer har frågat mig om jag vill att mina skattepengar, ska gå till äldrevård och fattigpensionärer eller till välgörande ändamål !

 4. RÄTTELSE!
  Det blev några bokstäver för lite, så här ska det vara:

  När det gäller utbetalningar till Till Lindesbergs kommun för asylsökande och nyanlända så ser det ut så här
  2016 utbetalt 109 033 771 kr
  2017 utbetalt 132 143 488 kr
  2018 utbetalt 101 050 718 kt
  Summa utbetalt 2016-2018 Totalt 342 227 977 kr

 5. Kan svara på en del av det Inger frågar efter.
  Migrationsverket har betalat ut dessa ersättningar för 2016, 2017 och 2018.
  Ersättningarna avser schablonersättningar, hälsoundersökningar, sjukvård, varaktig vård och vårdkontakter.

  2016 var den utbetalda summan 128 240 481 kr
  2017 var en utbetalda summan 80 340 925 kr
  2018 var den utbetalda summan 65 282 735kr
  Totalt utbetalat till region örebro 2016-2018 Summa 273 64 141 kr

  För hela riket ser utbetalningarna från migrationsverket till landstingen/regionerna för vårdkostnader ut så här.
  2016 var den utbetalda summan 3 353 399 384 kr
  2017 var den utbetalda summan 2 353 170 548 kr
  2018 var den utbetalda summan 1 760 990 535 kr
  Totalt utbetalt 2016-2018 summa 7 467 560 285 kr ( 7,5 miljarder)

  När det gäller utbetalningar till kommunerna för asylsökande och nyanlända så ser det ut så här
  2016 utbetalt 109 033 771 kr
  2017 utbetalt 132 143 488 kr
  2018 utbetalt 101 050 718 kt
  Summa utbetalt 2016-2018 Totalt 342 227 977 kr

  Men man ska veta att dessa siffror är justerbara uppåt då extraordinära kostander ligger utanför dessa redovisningar.
  Och att ersättningarna för de som fått kommunplacering upphör och kommunen blir ensam ansvarig för dom kostnaderna. Som tex socialbidrag. Det betalar inte staten eller migrationsverket.

 6. Slut att kalla folk som ser verkligheten för rasister. Bjarne kan ta sig en tur till No-Go zonerna och även lyssna på alla svenska flickor och kvinnors berättelser, de som blir kallade för horor av mångkulturens företrädare. Där frodas den omvända rasismen som ingen vill tala om. Att sedan skylla kostnaderna för kommunerna på äldre som betalt skatt i hela sitt liv, före och även efter pensionen är det ingen som tror på, det är bara dumt. Hur kan man tro att närmare 1000000 människor som kommit till Sverige på kort tid inte skall kosta samhället något. De kostar på alla plan, bostäder, bidrag, tolkar, Gode män, advokater, sjuk-och tandvård, medicin, el o vatten för att inte tala om all brottslighet också den på alla plan i samhället. Släng rasistkortet.

 7. Kommer ihåg när du Bjarne Lind var kommunist och företrädde ARBETARKLASSEN så de skulle få det bra och ett bra leverne när de pensionerades, men så är det inte med ett land med så många fattigpensionärer och äldre som svälter !
  Och varför om det inte beror på den massiva invandringen som äter upp pensionärernas fonder !
  Inte invandrarnas fel , men en inkompetent regering som skänker bort våra pensionspengar till de som inte tjänat in en enda krona av dessa!
  Nu har du ändrat ståndpunkt om den svenska arbetaren mot förut !

 8. Bjarne Lind.
  Först är det beklagligt att du förknippar mig med SD.
  Om du lugnat ner dig och tagit hjälp av dina vänsterpartister skulle du och ni upptäckt att jag inte står på någon SD lista.
  Att mitt namn skrivits på SDs öppna kommunlista är inget jag kan göra åt.
  Det är lagen som styr inte jag!
  Jag har kunnat stått på vilken partilista som helst som varit öppen.
  Här kan man ju få chans att säga vad man tycker.Det rekommenderar jag dig att gör.
  Jag är inte medlem i SD eller något parti över huvud taget.
  DÄREMOT ÄR JAG OERHÖRT SAMHÄLLSKRITISK till det som händer i vårt Svenska samhälle och vad våra skattepengar används till.
  Öppna dina vänsterögon och se lite längre än näsan räcker!
  Du tycker att jag skyller allt på invandrarna men det är ju inte deras fel att vi i Sverige har en regering som helt har tappat verklighetsbilden och öppnat portarna till våra välfärdssystem för alla värdens människor.
  Varför har vi alla dessa utanförskapsområden i Sverige? Får de för låga bidrag och tvingas in i kriminalitet för att försörja sig ?
  Jag tror att det givmilda Svenska folket är fruktansvärt trötta på den här utvecklingen och partier som ditt som bara vill höja skatten och öka bidragen för nyanlända.
  Bland värdens högsta skattetryck i Sverige ändå ska det nu sparas i de flesta Kommuner,Landsting och Regioner.Nu handlar det inte om osthyveln utan vägskrapan.
  Invånarna ökar nya förskolor och skolor byggs.Men vad händer när inte föräldrarna arbetar och betalar skatt? Jo just det som nu händer i Sverige där budgetar överskridits med råge.
  Nyanlända går först i bostadskön.Det finns kommuner som kastar ut de gamla från sina äldreboenden för att lämna plats åt invandrare från tredje värden.
  Senast i raden är äldreboendet Dianagården på Östermalm.Där skall i stället 48 lägenheter fyllas med nyanlända singlar.
  Det här sägs vara bra för en fungerande integration.
  Du som vill ha allt till alla kan ju se de gamla i ögonen och säga att tyvärr får ni inte bo kvar för vi har invandrarkillar som behöver era lägenheter.
  Sen kan du fortsätta berätta för alla hemlösa pensionärer i Stockholm och övriga landet varför de tvingas åka tåg och buss på nätterna för att få sitta och sova några timmar i stället för att tillbringa natten på gatan i minusgrader.
  Det här är människor som inte får del av samhällskontraktet.Skatter=Hjälp.
  Men det här är nog inget som kan hända i Lindesbergs kommun enligt dig.
  Här har det talats om byggande av äldreboenden i flera år men ingenting har hänt’
  Nu arbetas det på högtryck att få en budget i balans.
  Vilka ska det sparas på och vilka ska sitta i orubbat bo?
  Inte är det väl på omsorgen och deras personal igen?
  I stället är det ej lagstadgad verksamhet som bör sparas in!
  Region Örebro ska spara 70 milj på kollektivtrafiken på glesbygden.

  2020-4,6 milj sträckan Frövi-Lindesberg-Kopparberg.
  2021-11,0 milj ” ” ” ”
  Vänsterpartiet vill bara höja skatten och bidragen år efter år vilket ni tror löser alla Sveriges problem.

 9. Bjarne Lind att skylla på massinvandringen är INTE att skylla på invandrarna i sig, det är den totalt havererade migrationspolitiken som kraschade när det vällde in personer som fick, och får, OTROLIGT generösa bidrag. Detta är inte invandrarnas fel, det är de högst styrandes fel! Att detta spär på gemene mans ”förakt” är inte så j-vla konstigt då man i sin närhet har personer som inte kan gå till tandläkare, som inte får sjukersättning, som inte får bostad osv. Detta riktas ju många gånger åt fel håll, mot invandrare, men allt oftare numera tack o lov mot regeringen som ju satt oss i skiten! Att behandla många pensionärer som nått katten släpat in, inte alla ska sägas, finns dom som har riktigt schysst pension som inte ska gnälla, är ju rent äckligt. Och att det dessutom finns fattigpensionärer som inte kan ha en skälig livsstandard är så j-vla sjukt, i Sverige 2019, man skäms! Det sparas på dom svagaste och läggs miljoner på personer som kommit hit och som många gånger inte direkt bidrar till statskassan, skevt!

 10. Ordet invandrare. (”tyst du kan bli kallad rasist”)

  Verksamheter som rån, knarkhandel, bedrägeri, svartjobb går utmärkt och ökar stadigt.
  Där borde Skattverket sättas in. Allt annat skattebeläggs i snabb takt.

  En ny gren för ”integration” hos skatteverket där ALLA boende integreras i skattebetalningssystemet får skattsedel och andra registreringspapper
  Tänk vilken ökning av anställda ”skattefogdar” det skulle bli, indrivning av guld
  bilar och värdeföremål kan skapa en helt ny statlig verksamhet.

  Gängkriminaliteten kör ju redan med ”beskyddarbeskattning” så det är bara att kliva in och ta över verksamheten.

 11. Inger, hur har du mage att rikta all din ilska mot invandrarna!
  På varje punkt i ovanstående artikel gör du inget annat än att lägga skulden för allt som inte fungerar i samhället och mer därtill på dem, samtidigt tycker du att det är märkligt att någon kan utläsa dina och liknande slutsatser som rasistiska.
  Om du bara vore en vanlig besviken medborgare som satt på sin kammare och filosoferade över alla samhällsutmaningar som finns då skulle jag inte se så allvarligt på din artikel. Men faktum är att du Inger Karlsson representerar ett politiskt parti; Sverigedemokraterna i Lindesbergs högsta beslutande organ Kommunfullmäktige.
  Det gör att man borde kunna förvänta sig att du någon gång uttryckte dig nyanserat,
  med konkreta förslag på vad Ni vill göra för att lösa olika samhällsproblem.
  Att ständigt höja tonen för att underblåsa den rasism som finns i samhället det är inte vad vi behöver på 2020 -talet!

 12. Inte bara migration…det är ett evinnerligt tjat om demografin också…gamla människor sitter hemma och har dåligt samvete över att finnas till, ta plats och inte kunna bidra med mer än skatt på en pytteliten pension…”Vi såg inte detta komma”…jätteproppen Orvar, 40-talisterna, har väl funnits sen de föddes, inget nytt och dessutom har SCB fantastiska tabeller! Problemet är också ett nätt storhetsvansinne! Vårdcentraler, storskolor, lyxiga kontorsbyggnader, smileys på lasarettsfasaden i Örebro, en ohygglig lönenivå hos kommunalpampar, bolagsdirektörer och tjänstemän…listan på kostnadsposter i kommunen och regionen kan göras lång…tack Inger för ett välskrivet inlägg och ja…kontrollen är helt tappad!

 13. Instämmer helt med Inger!
  Politikerna/makthavarna har svikit tidigare generationers slit för att bygga upp detta land.
  Gustavsson, Löfven, Lööf, Westerberg, Sahlin, etc, etc kommer att historisk ställas till svars med hur de förvandlade ett välmående samhälle med högstående kultur, till en krigszon, som blir är ett USA i miniatyr – förutom skatterna!

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.