Inget beslut om småskolorna – ännu

LINDESBERG. Socialdemokraterna i Lindesberg vill lägga ned skolorna i Ramshyttan och Rockhammar, men övriga partier är inte beredda att ta det budgetbeslut ännu. Frågan går nu tillbaka till Barn- och utbildningsnämndens sammanträde i juni.

– Jag tycker det är jäkla veligt, säger BUN-ordföranden Arnold Bengtsson (S).

Barn- och utbildningsnämnden ska spara 11 miljoner i budgeten för 2014 och Socialdemokraterna föreslår en nedläggning av de två småskolorna i Ramshyttan och Rockhammar. Under torsdagskvällens sammanträde i BUN hade man öppnat upp för en frågestund och besökarna och frågorna var många.

– Men både frågorna och svaren var ungefär desamma som 1990, säger Arno Bengtsson. Men vi har bestämt att ha ett möte uppe i Ramshyttan den 10 juni för att ge alla en möjlighet att ställa sina frågor. Som det är nu florerar en hel del felaktiga rykten.

Anledningen till att man snabbt vill ha ett beslut i BUN är att förslaget och dess konsekvenser ska finnas klart när höstens totala budgetarbete drar igång.

– Vi får väl se hur det går, säger Arnold Bengtsson. Miljöpartiet vill ha skolorna kvar och Alliansen ville räkna vidare innan de bestämmer sig. S är det enda parti som har ett förslag för hur de här pengarna ska sparas.

TOMAS KÄLLBERG

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.