Insändare: Det dummaste jag hört

INSÄNDARE/DEBATT. Degerfors IF tog steget upp i Allsvenskan och 500 personer spontansamlades för att fira, samtidigt som ett kommunalråd menade att det var fotbollsklubbens fel. En inte helt anonym skribent tycker att det var det dummaste han hört. Läs insändaren här.

Det är roligt nästan jämt

Degerfors tog steget upp i Allsvenskan för första gången på 23 år. Det är stort, det är stort så in i Hällefors. 

Stort blev också firandet efteråt och ja, det är hål i huvudet att 500 personer samlades för att fira med tanke på rådande pandemi. 

Men kan vi vara överens om att det är 500 enskilda personer som ska stå till svars för sitt eget handlade? 

Bra. 

Säg det till det kommunalråd som snabbt som fan hävde sig ut lokal media och ansåg att, lyssna nu, ansåg att ledning för Degerfors IF borde hållas ansvariga!?!? 

Det är mina damer och herrar bland det dummaste jag hört sedan Donald Trumf ville injicera handsprit som ett botemedel för Covid-19. 

Att det skulle bli ett firande i Degerfors om de skulle ta klivet kan vem som helst räkna ut och man kan ju tycka att som kommunalråd kanske man borde jobbat lite förebyggande inför detta eventuella firade för att skydda sin befolkning, t ex med uppmaningar att fira hemma i stugorna. Nej, inte i Degerfors. 

Carina Sätteman (S) väljer att instället spy galla över fotbollsklubben och hålla ledningen för den samma ansvariga. 

Ok, allt detta har ni läst om i NA (som förövrigt livesände firandet) men något som de flesta missat är att om man spenderar lite tid på sociala medier och samtidigt har lite koll på kommunalråden i Degerfors så kan man snabbt konstatera att medan Carina satt hemma och fila på skuldfrågan i firandet så var delar av hennes partikamrater på annat håll. Nämligen bland de 500 som firade. 

Det är sant. Kvinnan går alltså ut i media med orden ”Jag trodde inte mina ögon” som kommentar på firandet och håller ledningen för en fotbollsklubb ansvariga för de 500 som slöt upp utan att ens kolla om det egna ledet skött sig i rådande pandemi. 

Skönt för Degerfors med Allsvenskan i fotbollen för när det gäller kommunalråd är det inte ens division 7-nivå på vissa stolar…

Jag vill vara anonym men mitt efternamn börjar på Gräs och slutar på Berg.

2 Comments

  1. Nja, det hade väl varit värre om kommunalrådet hade låtit bli att bråka med sportfånarna bara för att partikamrater deltog i galenskaperna?

  2. Jag tycker klubben skulle tagit sitt ansvar och förlorat i sista matchen på ett smittsäkert sätt :). Då hade kommunen sparat pengar vad gäller renovering av Stora Valla inför allsvenskan nästa säsong. Tydligen håller till och med belysningen på att ramla ihop. Nä! Håller med Gräspeterberg i analysen av förmågan hos vissa politiker när det kommer till att tänka först och tala sen.(gäller väl även andra också). Åkte förbi Marieberg galleria häromdagen. Nog var det över 500 bilar där och jag antar att man inte åkte 1 och 1:).

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.