Inte räkor men räkningar

En fredag utan både räkor och rolig matlagning. Frugan jobbar ikväll och jag får roa mig själv – med att jobba. Kanske slår jag till med en mosbricka och en Pucko på macken?

Under veckan har det blivit åtminstone någon artikel om turerna på Bryggeriområdet i Nora. Det hör nästan till. Bergslagens Destilleri ska rekonstrueras och många håller nog tummarna för att något kapitalstarkt företag ska gå in och rädda verksamheten. Själv funderar jag på hur det kunnat bli som det faktiskt blivit. Ingen kan ju klandra ägarna bakom whiskyplanerna för att Nora kommun och dess bolag satsat så enorma belopp som man faktiskt gjort. Jag tycker nämligen 40 miljoner är enormt mycket pengar i en liten kommun som Nora. Jag frågar mig om det verkligen finns beslut på att göra satsningen så omfattande som den har blivit.

Men ingen i Nora utkräver något ansvar och många av politikerna har suttit i såväl kommunstyrelsen som i bolagsstyrelserna – så det är väl inte så konstigt. Själv är jag tämligen övertygad om att invånarna i Nora skulle ha röstat emot om de fått frågan om hur Nora ska satsa. 40 mille hade räckt till en hel del inom skolan, fritidssektorn eller äldreomsorgen.

I Lindesberg vill oppositionen hindra den planerade skattehöjningen och har lagt ett eget budgetförslag. Men ingen i oppositionen höjer rösten och gör budgetförslaget till en startsignal inför valet 2014.

I Hällefors höll det på att bli en invandardebatt i kommunfullmäktige i tisdags. Sverigedemokraten Lasse Eriksson ifrågasatte om Hällefors verkligen har råd att ta emot flyktingar så som nu och ordföranden i fullmäktige såg sig tvingad att avbryta spektaklet innan det var för sent. Vi har fått ett antal mejl till 24i efter detta, ett fåtal mindre rumsrena men de flesta sakliga och korrekta. De flesta vill helt enkelt veta hur detta kan bli en plusaffär för kommunerna?

I sportens värld handlar det mesta om LIF Lindesbergs kräftgång och Lindlövens framgång just nu. Att sitta i LIF Lindesbergs styrelse just nu innebär ett stort ansvar och kräver nog en hel del nytänkande och ödmjukhet om man ska lyckas vända trenden för A-herrarna. Lindlöven sitter ju i den rakt motsatta positionen i och med att Staffan Tholsson, tränaren, fått fason på laget och spelet. I Lindesberg Arena minskar publiken och i Lindehov ökar antalet åskådare. Att Lindesberg Volley regerar för tillfället är inget att hymla med, men jag är övertygad om det finns plats för alla tre lagen.

Inga räkor ikväll alltså, men får väl fredagsmysa så gott det går på distans och på egen hand. Måste ändå hålla koll på Lindlövens bortamatch mot Falun under kvällen, så det blir en ordinär kväll. Tänkte också ägna mig åt ett lite suspekt fredagsnöje, nämligen att gå igenom någon decimeter räkenskaper. Inte mina egna förstås, men är lite nyfiken på vart alla skattepengar tar vägen. Så ett glas rödvin, vardagsrumsgolvet täckt av fakturor och fredagsmyset kan börja. Ha en bra kväll ni också.

1 Comment

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.