Interpellation från Larsson om Stripa gruva

LINDESBERG. Det blåser friskt kring planerna för Stripa Gruva. Nu väljer moderaten Sven Erik Larsson att skriva en interpellation till kommunstyrelsens ordförande Irja Gustavsson, där han blatind annat frågar sig om det kommunala bolaget Besök Linde AB:s ordförande Arnold Bengtsson (S) har tolkat sitt uppdrag rätt.

Aviserade hyreshöjningar i Stripa Gruvmiljö har skapat en hetsig debatt. Nu väljer alltså moderaten Sven Erik Larsson att lyfta frågan till kommunstyrelsens ordförande Irja Gustavsson.

Sven Erik Larsson menar att det finns stora skillnader i de verksamheter som det kommunala bolaget Besök Linde AB hanterar och han vänder sig mot att bolagets ordförande Arnold Bengtsson har gett uttryck för att hyresgästerna i Stripa inte kan behandlas annorlunda än andra hyresgäster i bolagets lokaler.

– Hur mycket pengar får kommunen lägga till för att varje badande skall gå jämnt upp, frågar sig Larsson i interpellationen.

Stripa Gruva var tidigare ett eget bolag i kommunkoncernen, men detta bolag skrotades och Stripa gruva togs upp som en del i Besök Linde AB. Bolaget driver dessutom badhuset Energikällan och Lindesberg Arena och målet är att inga skattepengar ska behövas för driften.

Sven Erik Larsson undrar också över kommunens ansvar för att Stripa Gruva ska utvecklas till ett besöksmål med levande verksamheter? Stripa ett byggnadsminne med stort stöd från staten genom Riksankvarieämbete och under uppbyggnad, och Larsson skriver:

”Att gå in som hyresgäst i Stripas gamla lokaler är inte bara att hyra. Massor av paragrafer om att dokumentera, återställa färger och material ligger med som krav när gamla lokaler skall få ny verksamhet. Var finns dessa krav i Badhuset och Arenan?”

Sven Erik Larsson avslutar sin interpellation med tre konkreta frågor till Irja Gustavsson.

  1. Hur mycket skattemedel måste kommunen gå in med för att varje badande skall gå jämnt upp?
  2. Var ligger ansvaret för Stripas utveckling till ett levande besöksmål?
  3. Är ordförandens tolkning av uppdraget rätt uppfattat?

3 Comments

  1. Badhuset måste gå bra. Det är fullt med folk och aktivitet hela tiden. Likaså på Linde Arena. Helt korrekt. Detta borde granskas av kompentent utomstående enhet om det föreligger misstänksamheter.

  2. Jag trodde att Arnold Bengtsson var ett avslutat kapitel i Lindesberg sedan 2013, då Lindesbergs Arbetarkommuns styrelse lät meddela att man ej hade förtroende för Arnold Bengtsson efter hans tvivelaktiga affärer inom Linde Volley. Med tydligen är det som för Dan Eliasson, har man en Socialdemokratisk partibok, då kan man göra hur som helst och ändå få förnyat förtroende. Själv har jag blivit kallad både prostituerad och hora av Arnold när jag försökte föra en dialog på FB, så min uppfattning är glasklar.

  3. Här måsta det finnas ”PUDEL” begravd, se till att byta ut ledning så det blir lite ordning i bolagsröran. slut.

Kommentera

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.