Intressanta besök på Bergslagens Bokloppis

HJULSJÖ. Det kommer att bli tre intressanta författarkvällar på Bergslagens Bokloppis i Södra Hyttan i Hjulsjö under juli månad.

– Inför föreningens (SHOIFs) 20-årsjubileum har vi satsat på att bjuda in etablerade författare, säger Alexander Baker från Södra Hyttområdets Idéförening, som sedan 2003 driver Bergslagens Bokloppis tillsammans med Bredsjö Kulturkooperativ.

Först ut, måndagen den 8 juli, blir historikern Gunnela Björk, docent i historia vid Örebro universitet. Hon har utmärkt sig med sina biografier om den svenska agitatorn Kata Dalström (2017) och brittiska premiärministern Margaret Thatcher (2013), och har utöver sin yrkesgärning som historiker även arbetat som radio- och TV-journalist, universitetslärare i medie- och kommunikationsvetenskap och psykolog.

Måndagen den 22 juli är det dags för Jessica Schiefauers att berätta om författarskap. Hennes kritikerrosade romaner Pojkarna (2011) och När hundarna kommer (2015) vann båda Augustpriset, och för den sistnämnda tilldelades hon även Svenska Deckarakademins pris Spårhunden.

Måndagen den 29 juli avslutar Ola Engelmark årets författarkvällar. Han är docent i skogsekologi, skogsföretagare och författare och har skrivit böckerna En skog av möjligheter (2018) och Muttos: Muddus nationalpark (2014). Hans arbete kretsar kring skogen och hur företagare, skogsägare och allmänheten kan utnyttja dess resurser utan överexploatering.

Bergslagens Bokloppis är Skandinaviens största bokloppis, belägen i Södra Hyttan omkring två kilometer sydost om Hjulsjö by. Den säsongsinvigdes fredagen den 28 juni och kommer att ha öppet lördagar och söndagar mellan 10 och 16 fram till den 11 augusti.

– Det är väldigt roligt att kunda erbjuda en plats för författare och läsare att mötas. Förhoppningsvis kommer vi kunna arrangera fler författarkvällar i framtiden, men det beror förstås på vilken respons vi får i år, säger Alexander Baker.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.