Irja Gustavsson kommer att avgå under hösten.

Irja Gustavsson avgår under hösten

LINDESBERG. Inte helt oväntat väljer kommunstyrelsens ordförande i Lindesberg, Irja Gustavsson (S), att avgå under hösten. Efterträdaren får då två år på sig att komma i den nya kostymen innan nästa val.

Irja Gustavsson har varit kommunstyrelsens ordförande i Lindesberg sedan Anders Ceder tackade för sig 2014, men har haft ledande förtroendeuppdrag under de senaste 20 åren.

I och med att Irja Gustavsson tillkännager sin avgång redan nu kommer socialdemokraternas valberedning att få uppåt ett halvår på sig att hitta den politiker som ska ersätta henne.

– Att vara kommunstyrelsens ordförande är för det mesta spännande och roligt men jag känner att det är dags att lämna vidare klubban till en ny person. Då hinner den nya sätta sig in i frågor och arbeta sig in i rollen i god tid innan valet 2022. Jag vill tacka alla som stöttat mig, som har diskuterat frågor med mig, och alla medborgare som haft synpunkter på olika saker. Tillsammans gör vi Lindesbergs kommun bättre, skriver Irja Gustavsson i ett pressmeddelande.

Vem ska då väljas till ny ordförande i kommunstyrelsen? Närmast till hands ligger kanske barn- och utbildningsnämndens ordförande Linda Svahn eller Socialdemokraternas ordförande i Lindesberg, John Omoomian, men 24i satsar sina pengar på outsidern Jonas Bernström.

7 Comments

 1. Påstår du att jag saknar fantasi och är omogen?
  Det borde ju jämställas med personangrepp och en gnutta härskarteknik att i den offentliga debatten påskina något sådant för att förminska mig så som person.
  Under min värdighet att sjunka så lågt.
  Däremot anser jag mig ha väldigt mycket fantasi och känmer mig till och med lite övermogen.

 2. Men om den riktiga Pomperipossa verkligen är den riktiga så förstår jag varför du känns så grå och trist i dina inlägg. Du är ju från 1895, skapad av Axel Wallengren.
  Sen stjäla och stjäla, nu är du ute på tunn is du ”riktiga”. En pseudonym är inget som redan finns utan ett fiktivt personnamn eller liknande som är helt nypåkommet. Så du har ju också stulit och någon gång måste kännt dig trampad på tårna, då du har ett sådant förakt för allt som händer. För att inte tala om nu, du gick direkt i försvar och började anklaga Pomperipossa för stöld och dålig fantasi, samt att du förutsätter att hen inte gillar det du skriver.

  SÅ jag måste säga att Pomperipossa känns mer up to date då hon då bör vara karaktären från en lite satirisk saga, publicerad i Expressen 1976, skriven av självaste Astrid Lindgren.
  Så då när vi utrönt att du ”Den riktiga pomperipossa” är Pomperipossa och Pomperipossa också är den riktiga pomperipossa då det uppenbarligen finns två pomperipossor.
  Eller finns det fler, så mystiken tätnar ännu mer? Den som lever och gnäller får se. Men jag ser fram emot fortsättningen, kanske det kommer den ”Enda riktiga pomperipossa” för hon finns ännu inte publicerad i skrifterna.

 3. Gnällspiken: ”Den riktiga Pomperipossa” är den ursprungliga Pomperipossa! ”Pomperipossa” är ny på scenen…någon som saknar fantasi och är omogen nog att stjäla en pseudonym…någon som känner sig trampad på tårna…någon som inte gillar mina åsikter…

 4. Vem är den riktiga Pomperipossa egentligen?
  Men skönt att ni blivit två, ni sprider så mycket glädje i era kommentarer så jag blir gråtmild.
  Finns inte mycket att gnälla på om er..men Irja, jag gillar inte att du tänker lägga klubban på hyllan!

 5. Tja…spelar i alla fall ingen roll för nuvarande politik i kommunen. Partipiskor kommer lik förbannat att vina och skattepengar kommer fortsatt att öronmärkas till diverse projekt i centralorten!

 6. Jag tycker det är synd. Vem ska jag nu hacka och skylla allt på i mina sura kommentarer?

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.