Irja Gustavsson hittade gästplatserna

LINDESBERG. Kommunstyrelsens ordförande i Lindesberg, Irja Gustavsson (S), ställer sig frågande till moderaten Lillemor Bodmans utspel om saknade gästplatser för båtar vid strandpromenaden.

-Igår gick jag på strandpromenaden och hittade två gäst- och besöksplatser för båtar, säger Gustavsson.

För några dagar sedan publicerade 24i en artikel där moderaten Lillemor Bodman undrade varför det är så svårt att ordna de gästbåtplatser som beslutades om redan 2017. Bodman skrev att hon lyft frågan till såväl politiker som tjänstemän både 2018 och 2019 och hon avslutade sitt inlägg med att fråga sig om båtplatserna är en svår eller omöjlig uppgift.

Irja Gustavsson reagerade när hon såg inlägget och tog en promenad på måndagen – och hittade omedelbart de gästplatser som redan finns.

-Precis som det är sagt så är platserna markerade, säger Irja Gustavsson. Det som kanske måste göras är tydligare marknadsföring. Men att påstå att inget hänt är felaktigt.

-Det vore kanske önskvärt att man undersökte fakta först, innan man uttalar sig. Hur svårt ska det vara?

5 Comments

 1. Kan bara konstatera att det de fakto finns platser för gäster med båt… om det nu finns 2 platser så är det väl ett gyllene tillfälle nu när det är bra väder att visa att platserna behövs och nyttjas.

  Båtägarna som nyttjar platserna kan ju även kopiera och skicka in kvitton på det dom spenderat under tiden dom nyttjat platsen.

  Skulle vara intressant om alla spelar minigolf, äter, och kanske avslutar besöket med en kopp kaffe som bodman underförstått måste ha menat att alla med båt gör.

  Om så är fallet så bör kommunen kanske se över antalet båtplatser.

  OM det är så att det behövs mer platser kan kommunen säkert ordna fram fler men som jag ser det så bör man ju se om dom befintliga nyttjas först.

  MEN jag kan bara konstatera av kommenterna från vissa så är det mycket vill ha mer som gäller… och det samtidigt som kommunen hade dålig ekonomi innan corona slog till och därmed inte borde ha bättre nu när corona fortsätter härja.

 2. Jo men precis irja
  Bra att du hitta

  Men en fråga , Stora och lilla
  ( lindesjö )
  Håller ju på att växa igen ju
  Är det inte falsk marknadsföring
  Att kalla er för sjöstaden lindesberg
  Hur svårt kan det vara, eller hur var det du SVARA

 3. Nu håller vi oss till fakta! Jag passerar strandpromenaden 2-3 gånger i veckan. Skylten ” besökande” gäller endast en plats, skylten är mycket liten och syns inte från sjön. Skylt två kom upp efter jag skrivit insändaren. På kyrkbryggan finns inga skyltar!

 4. Oj har kommun lyckats få fram två båtplatser då har man ju löst problemet eller
  hur många båtar finns det på sjön 200 ? då blir det ju en hel procent

 5. Haha! Härligt! Lite trist att Bodmans partikamrat S E Larssonnte kan låta bli att på Lindenytt häva ur sig att det inte ser ”Gästinbjudande ut”. Surt sa’ räven.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.