Irja Gustavsson och Linda Svahn svarar

INSÄNDARE/DEBATT. Kommunalråden Irja Gustavsson och Linda Svahn är snabba med svaret på förmiddagens öppna fråga om verksamheten Lindesbergs Stjärnor. Läs kommunalrådens svar här.

Svar på frågor om verksamheten Lindesbergs Stjärnor

Ledarna för verksamheten Lindesbergs Stjärnor har skrivit ett öppet brev till kommunstyrelsens ordförande Irja Gustavsson (S) och barn- och utbildningsnämndens ordförande Linda Svahn (S) om framtiden för Lindesbergs stjärnor.

Vi ser positivt på den här verksamheten och har därför redan sedan tidigare bokat ett möte med kommundirektören och berörda förvaltningschefer för att diskutera hur den här frågan ska hanteras framöver. Frågan från Kulturskolan som vi fick att ta ställning till var om det var möjligt att utöka den befintliga verksamheten. I vårt svar utgår vi från den nuvarande ekonomiska situationen men det finns inget underlag eller beslut ännu. Bakgrunden till vårt svar är också att arbetet med att ta fram kommunens budget behöver ha sin gång, det är svårt att ta ställning till utökning av verksamheter mitt i ett verksamhetsår när alla pengar redan är fördelade till olika verksamheter.

Det är lätt hänt att förvirring, osäkerhet och rykten uppstår när flera personer tolkar olika besked på olika sätt. För skapa möjlighet för en större förståelse mellan oss och ledarna för den här verksamheten har vi valt att ta initiativ till ett gemensamt samtal om Lindesbergs Stjärnor.

Irja Gustavsson (S), ordförande i kommunstyrelsen

Linda Svahn (S), ordförande i barn- och utbildningsnämnden

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.