Irja Gustavsson och John Omoomian tänker ta fighten.

Irja och John slåss för akutsjukhuset

INSÄNDARE/DEBATT. I ett debattinlägg uttrycker socialdemokraterna Irja Gustavsson och John Omoomian sin oro över att beslut tagits om att stänga bland annat nattkirurgin på Lindesbergs lasarett. Irja och John säger att de ska stå upp för lasarettet. Läs debattinlägget här.

Lindesbergs lasarett ska vara ett fullvärdigt akutsjukhus idag och i framtiden!

Vi har blivit uppmärksammade på att regionen via Hälso- och sjukvårdsnämnden tagit beslutet om att stänga ner nattkirurgin på Lindesbergs Lasarett mellan klockan 21.00 och 07.00.

Vi känner en oro som har sina rötter i en känsla av framtidsovisshet för vårt lasarett. Lindesbergs lasarett betyder mycket för oss alla som bor i norra länsdelen. Lasarettet är en arbetsplats för många och en trygghet för fler. Att vården ska finnas nära om olyckan skulle vara framme är viktigt. I norra länsdelen har vi flera tunga industrier med dygnet runt-verksamhet och närheten vid en olycka kan vara avgörande. Vi tycker Regionen ska ta vår oro på allvar.

Vad händer härnäst? Hur kommer den nuvarande trenden att påverka vården i norra delen av länet och deras invånare? Vi är såklart oroliga!

Vi socialdemokrater i Lindesbergs kommun vill ha svar på frågan om USÖ kommer att ha kapacitet och att man klarar trycket att kunna ta emot alla och vad händer med ambulansen? Som det ser ut idag i Lindesbergs kommun har vi inte full täckning. Finns det en risk att det blir sämre nu då vissa av transporterna kommer att bli tvungna att åka till USÖ?

Sjukhusledningen arbetar med konsekvenserna av beslutet vilket vi kommer att få ta del av i slutet av november. Vi kommer att ligga på våra regionpolitiker i den här frågan då lasarettet är en oerhört viktig fråga för att säkerställa grundläggande trygghet till våra invånare i hela norra länsdelen.

När medborgare kontaktar oss med sin oro är vi tydliga. Socialdemokraterna i Lindesbergs kommun har och kommer alltid stå upp för att Lindesbergs lasarett ska vara ett fullvärdigt akutsjukhus idag och i framtiden!

Vi kommer alltid att ta fighten!

John Omoomian (S)

Ordförande Socialdemokraterna i Lindesbergs Kommun

Irja Gustavsson (S)

Kommunstyrelsens ordförande i Lindesbergs kommun

6 Comments

 1. tja jag vet inte !

  Verkar på mig som man säger ”vi ”löövar” att arbeta för Lindesbergarna om vi får behålla våra ”jobb Dvs vi skall börja sköta jobbet

  Vad jag vill se är de här personernas CV dvs vad har man uträttat. Som arbetsgivare är det normalt att begära ut sådant. Skattebetalarna är ju arbetsgivare.

  Är det för uselt är det normalt att få kicken (fallskärm)på grund av bristfälligt arbete

 2. Bra att (S) uttalar sig om att de värnar Lindesbergs lasarett som akutsjukhus. Men uttalandet är magert av ett styrande parti som skall tampas med sina egna partikamrater som styr sjukvården i regionen. Ett exempel från Ert uttalande:
  ”Vi tycker regionen skall ta vår oro på allvar”.
  Redan där borde Ni kunnat bättre. Ordet ”kräver” hade väl inte varit för mycket begärt. Mot dem som vill dra in allt mer till USÖ duger det inte att stå med mössan i hand! Vi i norra länsdelen behöver mobilisera brett och framföra betydelsen av ett fungerande akutsjukhus i Lindesberg!

 3. Sverige Radio har nu på morgonen ett omfattande inslag om den del av Rohingyafolket i Myanmar som tvingas leva i flyktingläger i södra Bangladesh.
  En av alla svårigheter är att de har EN TIMMAS resväg till sjukhus.
  Vi som bor norr om Lindesbergs tätort kommer i så fall att få samma restid till sjukhus som betraktas som problem för dessa flykingläger!

 4. Vi bor där vi bor
  Men varför ska bara norra länsdelens kirurg- och ortoped-patienter betala när kirurg- och ortoped-klinikerna ska spara ?
  En privat bilresa kostar enligt konsumentverket i genomsnitt drygt 50kr/mil dvs tur och retur Lindesbergs lasarett – USÖ kostar 500kr
  1200 patienter minst kommer resa årligen
  Så en total och nyckostnad på över 600.000kr drabbar bara norra Örebro län !
  Rättvist?
  Märkligt

 5. Äre inte lite sent att ställa sig upp nu? Var har ni hållit hus? Debatten och oron har ju funnits en tid…som politiker i den kommun som berörs så borde ni tagit den ¨fighten¨ lite tidigare…det är väl därför ni sitter på de stolar som ni sitter på…förtroendevalda som ska föra medborgarnas talan…

 6. Mycket bra av Socialdemokraterna i Lindesberg. Men är det inte fan att det ska behövas en socialdemokratisk opposition mot beslutet. Vad gör egentligen de politiker som verkligen är i opposition?

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.