Isacsson gillar sina dubbla roller

Johan1LINDESBERG. Johan Isacssons jobb är volleyboll. Förbundskapten för herrlandslaget och tränare för Lindesberg Volleys damelitserielag.

– Det går bra att kombinera även om jag tappar några dagar, säger han.

Johan Isacsson brinner för sina uppdrag. För en utomstående kan det verka tufft att ena timmen träna ett talangfullt svenskt herrlandslag, för att i nästa ha fullt fokus på ett damlag i Elitserien.

– Jag får inspiration och lär mig nya grejer även om det är herrar, säger Isacsson. Och jag hade ju tappat bort två veckor om landslagslägret inte hade varit i Lindesberg. Nu blev det bara en vecka.

Kontrasterna är stora, men volleybollen har en gemenskap som få andra sporter har. Alla hjälps åt och att förlägga en camp med herrlandslaget i Lindesberg är förstås inspirerande för Lindesbergs damlag.

– Det har varit en jättebra vecka, säger Isacsson. Vi har en bra hall och ett bra golv och styrketräning i samma anläggning. Jag tror inte det finns någon hall som matchar det här.

– Jag är jättetacksam för att det här gick att ordna. Jag kan bara tacka de som jobbar här i hallen, kommunen och sportchefen Roger Larsson.

Nu bär det av till Nederländerna för kvalrunda om fortsatt chans att kvala in till VM. I sitt lag har Johan Isacsson en av världens bästa spikers i Marcus Nilsson. Rysslandsproffset Nilsson, 208 centimeter lång, har varit oerhört imponerande under träningarna i Lindesberg och kan vara en avgörande kugge om Sverige ska ta sig vidare till slutkvalet i vinter.

– Är vi med från början hoppas jag att vi kan vara med, säger Johan Isacsson.

Johan2 Johan3

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.