Albin Järlstam kommer att spela Serie A i Italien med Junior Fasano nästa säsong.

Italien nästa för Albin Järlstam

LINDESBERG. Det har varit klart länge att LIF Lindesbergs mittnia bli proffs till nästa säsong, men först nu är det klart med ny klubbadress. Det blir Italien och Serie A och klubben Junior Fasano som blir Albins nya arbetsplats.

-Jag tror att det kan passa mig bra, säger Albin. Serie A är bättre än vad många tror och Junior Fasano blev femma senast.

Inte speciellt många har bra koll på italiensk handboll, men den inhemska kvaliteten har ökat kraftigt under senare år och även landslaget har höjt sig.

-Så har jag också uppfattat det, säger Albin. Jag har pratat med Jacob Nelson som är i Siena i samma liga och det verkar som om en yngre generation tar plats i ligan.

Albin Järlstam har inte varit nere i Italien och bekantat sig med klubben Junior Fasano och säger sig inte veta speciellt mycket om vad han kommer till för miljö.

-Det jag vet är att det är en väldigt seriös klubb med ungefär tio träningspass i veckan. Men min agent känner till klubben väldigt bra och spelade där i många år. Visst är det kanske en chansning, men jag är beredd att ta den chansen.

Staden Fasano ligger i provinsen Brindisi i regionen Apulien och har knappt 40000 invånare. På fem mils avstånd ligger dock storstaden Bari och bara några kilometer bort ligger havet.

-Jag tror det passar mig att komma till en lite mindre stad, säger Albin. Det blir mer familjärt och jag kan fokusera helt på handbollen.

Albins kontrakt med Junior Fasano börjar gälla den 1 september, men någon biljett är ännu inte bokad.

-Vi tror och hoppas att jag kan komma ner tidigare, men det vet man ju inte idag, säger Albin. Men jag vet att Italien öppnade sina gränser idag.

Stort lycka till med proffsäventyret.

-Tack ska du ha.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.