Ivica Zubac blir ny tränare i LIF Lindesberg

LINDESBERG. På onsdagen presenterade LIF Lindesberg sin nye tränare. Det blir den rutinerade kroaten Ivica Zubac som kommer att leda LIF:s satsning. LIF och Zubac har tecknat ett tvåårskontrakt.

Med sin superprofessionella inställning räknar vi med att Ivica ska leda våra talangfulla spelare att ta nästa steg i sin spelarutveckling. Jag är mycket glad över och förväntansfull till denna rekrytering, säger klubbchefen Ricky Nordahl på LIF:s hemsida.

Ivica Zubac är kanske inte speciellt känd i Sverige, men i Kroatien har han haft en mycket framgångsrik karriär som både spelare och tränare. Efter spelarkarriären utbildade han sig till tränare på den kroatiska handbollsakademien och de framgångsrika åren som spelare finns förstås med i det koncept som Ivica Zubac nu tar med sig till Lindesberg.

– Ivica brinner för handboll. Vi har ett mycket gott intryck från våra kontakter och han har fått mycket fina referenser. Vi ser verkligen fram emot att få samarbeta med Ivica, säger Ricky Nordahl.

– LIF Lindesberg har ett ungt, lovande och utvecklingsbart lag. Jag älskar handboll och jag älskar att vinna, säger Ivica själv på LIF:s hemsida. I de matcher jag sett på webben spelar LIF en snabb och modern handboll, vilket passar väl in i hur jag tänker handboll. Jag ser verkligen fram emot att få komma till Lindesberg och sätta igång mitt arbete.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.