Jädrans satsar på Sichuan Gin

HÄLLEFORS/GRYTTHYTTAN. Spritföretagaren Thor Wallgren i Hällefors har fördjupat sig i konstformen att destillera gin, och lagom till julhelgerna kan de första flaskorna beställas ur Systembolagets beställningssortiment.

Under några år höll Thor Wallgren på med att ta fram en absint i Stråssa, men sedan något år driver Thor sitt eget bolag och har koncentrerat sig på snaps – och gin. Den nya gin som Thor komponerat har en bred och fyllig smak och dricks som den är eller med is. Namnet får dock många att undra; Sichuan Distilled Gin by Thor Wallgren.

– Namnet kommer från den i sammanhanget ovanliga kryddan sichuanpeppar, säger Thor. Enbären har en framträdande roll i smakbilden, som det krävs av gin, men sichuanpepparn ligger tätt bakom och blommar upp i gommen tidigt för att stanna kvar en stund i en behaglig eftersmak.

Thor Wallgren har dessutom gjort vad han/företaget kan för att den nya produkten ska h EU-klassificering för det ekologiska. Från och med idag, den 21 december, kan Wallgrens gin beställas på Systembolaget.

Gin dricks gärna med enkla recept, men Thor Wallgrens är ännu enklare.

– Kanske den enklaste aperitifen någonsin… en isbit i en coupette eller annat snyggt glas, häll på så mycket Sichuan Distilled Gin du önskar.

Posted by on 21 december, 2016. Filed under HÄLLEFORS,HÄLLEFORS B,NÄRINGSLIV. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

2 kommentarer till Jädrans satsar på Sichuan Gin

  1. Thor Wallgren

    21 december, 2016 at 10:58

    Beställning kan ske på denna länk: http://www.systembolaget.se/86821

  2. GT

    21 december, 2016 at 08:47

    Låter spännande! Men 640 kr litern är för dyrt för mig.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.