Jonas Cederulf

Jag får öva på min köttfärssås

Det är fredag förmiddag. Jag sitter i soffan och tittar på Olivia på barnkanalen. Rosa grisar i människokläder. Det är ändå ett klart godkänt avsnitt, inte det bästa jag sett men det håller. Jag har ändå samlat in en hel del erfarenheter under de senaste åren. VAB igen. Det märks att sommaren sedan länge har flytt och att vi går mot kärvare tider. Förskolebacillerna är ettrigare än knotten i Grönbo. Nåja, jag ska väl inte klaga. Jag får ju ytterligare en chans att öva på min köttfärssås.
Obama stod som segrare i presidentvalet i USA. Skönt, tycker jag. Min enda privata erfarenhet av Obama är från Twitter. Jag orkade bara inte med karln. Han hade nåt att säga hela tiden. Trots mina svar på hans tweets malde han bara på. Jag skrev ”Barack, coola ner dig nu. Less is more”. Utan resultat. Hoppas han har många medarbetare som kan arbeta när han twittrar.
Jag såg en typisk TV4-produktion igår. ”Uppfinnarna”. De kör på med sina koncept. Martin Timell gjuten. Snodd programide.  Jury. Stort tält. Applåderande människor som köar. Tyckte mycket om farbrorn med gålatorn dock.
Jag har sett lite fotboll i veckan också, bland annat Celtic-Barcelona. Celtic vann med 2-1. Båda målen gjorda de två gånger de var över halva planen. Svenske Mikael Lustig, högerback i Celtic sade i en intervju efteråt att ”Jag hoppas vi inte tror vi är bäst i världen nu”. Det hoppas inte jag heller, Mikael. Särskilt inte med ett bollinnehav som måste varit rekord i Champions League. 16-84…
Hoppas att redaktören plockar fram våra presentationer, annars får nästa krönika bli en där jag presenterar mig själv.
Så var det detta med travtippandet. Jag vet inte hur, men på nåt underligt vis verkar hästarna veta att jag tippat dem, vilket nedför galopper eller prestationångest i all ivrighet att göra mig nöjd. Idag lägger jag min röst på nr 4. Mr Big i avdelning 2. Jättefin senast och Uhrberg kan kanske få iväg honom till ledning.
Krya på oss, och framförallt du, Kent!
Vi hörs nästa vecka!

2 Comments

  1. Köttfärssås är ju en klassiker , jag gör ju vegetariska såna nuförtiden. Även olika sorters grytor på samma sätt. By the way less is more!

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.