Jonas Cederulf

Jag har slut på liv?

Jonas Cederulf
Jonas Cederulf

Jonas har slut på liv. Kan du skicka ett? Det är ett meddelande som många av mina Facebookvänner känner igen. Jag har fullständigt uppslukats av Candy Crush Saga, en spelapplikation där man ska krossa och spränga olika godissorter. Man kan ha upp till 5 chanser (liv) innan man måste få nya liv, antingen genom att tiden går eller om vänner går med på att skicka liv. Amatörfilosof och amatörkriminolog som jag är går jag igång på detta. Tänk om det vore så enkelt i verkliga livet att visa den enorma solidaritet gentemot medmänniskor som detta spel ger möjlighet till.
– ”Du, Anton, jag känner mig nere, jag har liksom lite slut på liv…”
– ”Jag förstår din situation. Här! Ta några av mig!”
Kriminologen i mig är mer intresserad av hur spelet uppkom överhuvudtaget. En galen tandläkare som ligger bakom, kanske? Tandläkare brukar det hända saker kring.

Det är som vanligt sen fredagkväll när jag skriver dessa rader. Just denna fredag skulle jag ha varit i Igelfors med Frövi IK. Träningsläger var bokat. Dessvärre blev det inte så, eftersom Kung Bore uppenbarligen är på sitt allra tjurigaste humör det här året. Men inte ens han klarar att stå emot klimathotet, och nu jäklar är det väl ändå vår i luften? Jag vet att dygnsmedeltemperaturen måste vara x antal grader för att med EU-mått få karakteriseras som vår, men det skiter jag i. Jag slår härmed fast att våren är här, och att utemöblerna ska ställas fram på sina platser.

Jag tycker fortfarande att det är alldeles för många kockar i tv.

Fotbollsallsvenskan har dragit igång, och hockeyn har kommit till avgörande slutspelsfas. Mitt lag IFK Norrköping började med en stark bortaseger mot Mjällby och det känns stabilt. Kanske topp 5 i år? Vad gäller ishockeyn så känner jag att det spelas så förödande många matcher innan det börjar gälla något, att när det väl är slutspel är man inte riktigt upphetsad över det. Eller också beror det på att det kommer dröja ännu ett år innan Leksand spelar semifinal.

Vågen skriker av smärta när jag ställer mig på den. Mina tafatta dietförsök har gett noll resultat. Får prova något annat. Motion, kanske?

22 miljoner kronor. Det fick den ensamme vinnaren på V75 i lördags. Vägen dit den här veckan? Tommy Hanné och nr 4 Jones i V75-4 tar oss en bit närmare, i alla fall.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.