Jonas Cederulf

Jag känner vårdofterna i luften

Jonas Cederulf
Jonas Cederulf

Fredagkväll igen. Regnet smattrar mot rutorna. Våren är här – hurra! Hoppet om ett liv utanför den alltför länge insnöade grottan väcks till liv.Vårtecknen avlöser varandra, och jag menar då inte vårrabatterna. Nej, tydligare signaler om vårens ankomst vill jag ha. Som lappen i brevlådan att vårstädningen närmar sig. Det, om något, är en otrolig bekräftelse på att våren de facto har kommit. En vän till mig sa en gång att ”gårdsstädningen var årets jobbigaste dag när jag växte upp. Pappa tvingade oss att vara inne och ha nerdragna persienner hela dagen.” Jag känner vårdofterna i luften.

Jag är nog en ordmärkare. Oftast passerar felaktigheter ganska obemärkt. Men det gör oerhört ont i mig när människor som har en profession inom journalistik inte vet skillnad på interjuv och intervju. Dessvärre tycks dessa journalister enkom arbeta på travsändningar och fotbollssändningar.

Boston-bomben. Var väl något av det sista man ville få se. Hur jävla märkligt det än är så blir jag aningen förbannad också över uttalanden som görs från presidenthåll i USA. Att bombningar som drabbar oskyldiga är terroristdåd. Glashuset?

En mycket god granne och vän får äran att kliva ut och spela fotboll på klassiska Söderstadion i helgen. Inför fullsatta läktare och en stämning som inte kan beskrivas. Mäktigt. Själv firar jag att jag haft den goda smaken att träna lag på lite lägre nivå, och får därmed finna mig i att bli genomblöt och stelfrusen på en konstgräsplan någonstans i länet in på småtimmarna. Det är kärlek. Inte är jag bitter heller, eftersom jag får spendera tid med en helt fantastisk grupp av människor. Men visst vore det kul att gå ut på en fullsatt stadion någon gång också.

I början av veckan var jag alldeles övertygad om att jag skulle ägna hela denna krönika åt Anders Borg, hans budget och hans svar på frågorna i söndagens Agenda. Anders representerar ”det nya arbetarpartiet”. Javisst.
Närmare halvmiljonen arbetslösa och en ungdomsarbetslöshet som är horribel. Men, Anders lugnade mig. Vi har ju klarat oss kanon, eftersom nästan alla länder i Europa har det värre än oss. Ja men då så. Då behöver vi ju inte bry oss. Det finns de som har det värre.

För att slippa bry oss om ökad skatt på grund av ett arenabygge eller dassigt skötta finanser har jag bot. Ironiskt nog liknar mina tips moderaternas politik, nämligen att låta andra göra skitjobbet medan jag håvar in vinsterna. Det är trav på Åby idag, där man på upploppet får gå förbi ledarhästen PÅ INSIDAN (så kallat open stretch). Ta en kortare väg till mål, kan man säga. Sådana vinnare idag är i tur och ordning; 1. Nalda Nof i V75-1. 4. Elit Håleryd i V75-6, och 1. Macho Gossip i V75-7. Så får det bli!

Hörs vi nästa vecka eller är det dags att släppa fram en ny lördagskrönikör måhända? 

2 Comments

  1. Fenomenalt Jonas,din mors sanna/riktiga lördagsnöje, och du får inte sluta blogga 🙂

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.