Jävlar anamma grejade segern

LV_Sollentuna_kv3_1LINDESBERG. Det gick att se i spelarnas ögon redan efter ett par minuter att man bara skulle vinna den tredje kvartsfinalmatchen mot Sollentuna. Med samma inställning kommer Lindesberg att vara semifinalklart på tisdag kväll. Söndagens hemmamatch slutade 3-1 (25-15, 25-17, 23-25, 26-24).

–  Vi ska försöka avgöra på tisdag, säger Lindesbergs tränare Ismo Peltoarvo.

Att det hade pratats inför den tredje kvartsfinalen mot Sollentuna såg varenda åskådare i Lindesberg Arena. Förmodligen ett riktigt snack mellan ledare och spelare, men framför allt ett snack mellan spelarna.

Beslutsamheten alla såg från första boll går nämligen inte att ta miste på. Det som hände i Sollentuna i torsdags skulle inte hända igen.

Hårda servar, bra fart i passningarna och distinkta avslut präglade inledningen där Sollentuna tog sin andra timeout efter bara fem minuters spel.

Precis som i Sollentuna i torsdags tog Lindesberg en säker 2-0-ledning, men efter den långa pausen såg Sollentuna ut som det starkare laget. Tredje setet till gästerna och ett allt darrigare spel från hemmalaget.

För att prata klarspråk såg det ut som om Sollentuna hade bättre ork än Lindesberg. Men den teorin vill inte hemmatränaren Ismo Peltoarvo köpa.

– Nej, det vet jag inte, säger han. Sollentuna har ett bra försvar, och två bra anfallare och en bra passare. De är riktigt, riktigt duktiga.

Ändå känns det onödigt att släppa in Sollentuna i det tredje setet. Hur förklarar du det?

– Vi släppte av lite för mycket på gasen och framför allt servade vi lite för löst.

Nu grejade Lindesberg segern med mycket jävlar anamma och dumt att gnälla efter en seger. Men svenska mästarna kan bättre.

Bäst i Lindesberg var Emily Stockman, som också fick priset som matchens lirare.

– Helt rättvist, säger Ismo Peltoarvo.

TOMAS KÄLLBERG
tomas.kallberg@24i.se
LV_Sollentuna_kv3_2LV_Sollentuna_kv3_3
LV_Sollentuna_kv3_5LV_Sollentuna_kv3_4LV_Sollentuna_kv3_6LV_Sollentuna_kv3_7LV_Sollentuna_kv3_8LV_Sollentuna_kv3_9

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.