Jesper Broeng stannar i Lindlöven

LINDESBERG. Strategin för Lindlövens sportchef Tomas Östlund är uppenbar. Han och sportgruppen vill göra klart med nyckelpjäserna först. Under fredagskvällen meddelades att offensive backen Jesper Broeng kritat på för ytterligare en säsong.

– Jag har en trygghet här i Lindlöven efter två bra år. Jag känner att jag har störst möjligheter att utvecklas här i lugn och ro, säger Jesper Broeng om beslutet på Lindlövens hemsida.

Lindlöven har lyckats knyta upp de tre pjäser som kanske har varit viktigast i vinter – tränaren Jonas Dufåker, poängkungen Alexander Kovalonok och nu den offensive backen Jesper Broeng.

-Din analys är riktig, säger Tomas Östlund. Vi vill visa att vår satsning fortsätter och därför börjar vi med våra toppjäser. Vi för nu samtal efter den listan bland spelarna.

I Hockeyettan är det inte möjligt att bygga lag som i Allsvenskan och SHL. Där skriver man 2-årskontrakt med halva truppen och 1-årskontrakt med övriga. I Hockeyettan finns nästan bara utgående 1-årskontrakt.

-Broeng hade många förslag att ta in, säger Tomas Östlund. Han har skills som inte så många har och är otroligt träningsvillig och jobbar för att bli ännu bättre. Jag är väldigt glad att Jesper väljer att stanna i Lindlöven ännu en säsong och jag tror att han kommer att bli ännu bättre kommande säsong.

Tomas Östlund vill inte avslöja ordningen för de samtal han för just nu med den trupp man haft, men 24i kan ju gissa att några av dessa är Calle Skärström, Erik Broman, Christoffer Anrén, Wincent Blomdahl, Filip Nyberg och Anton Björkman.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.