Jesper Nilsson stannar i LIF Lindesberg.

Jesper Nilsson kvar i LIF Lindesberg

LINDESBERG. LIF Lindesberg lämnade på måndagen ett mycket positivt besked. Man har nämligen förlängt kontraktet med lagets viktigaste spelare – Jesper Nilsson.

Med sina spetsegenskaper och sin erfarenhet har vi en spelare ytterligare ett år som våra up-comings ska jaga och lära sig av, skriver klubbchefen Ricky Nordahl på klubbens hemsida.

En och annan nagel har nog bitits kort i väntan på besked om hur Jesper Nilsson skulle ställa sig till fortsatt spel i LIF Lindesberg. Jesper är precis färdig med sina studier och kunde egentligen ha nappat på vilket anbud som helst – och anbud har funnits.

Men Jesper Nilsson väljer alltså att fortsätta i LIF Lindesberg för en sjätte säsong och LIF har i och med Jespers namnunderskrift 16 spelare kontrakterade för den kommande säsongen. Samtliga 16 var en del av fjolårets trupp och något nybygge kommer det inte att bli tal om. Förutom mittsexan Felix Johansson, som var utlånad till Borlänge förra säsongen, verkar det som om endast mittnian Albin Järlstam försvinner.

Under den gångna säsongen snärtade Jesper Nilsson in 133 mål trots att han missade ett par matcher, med andra ord en spelare som är svår att ersätta.

Så här skriver LIF Lindesbergs sportgrupp:

-Att Nisse skulle bli kvar ett år till var av största vikt för oss. Tillsammans med Fatlum har han varit den som dragit det stora lasset under flera år och hans egenskaper med sitt skytte från luft och avstånd är en nivå över de andra. Jesper gjorde dessutom en av sina bättre säsonger denna säsong och vi hoppas kunna hjälpa han ta ännu ett steg nästa år.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.