Joakim Braneby i ett av många lägen han skapade på egen hand.

Joakim Braneby frälste Guldsmedshytte SK

GULDSMEDSHYTTAN. Det har gått tungt för Guldsmedshytte SK under några matcher, men på fredagskvällen valde man ett fredagsmys som ingen räkröra i världen kan slå. GSK besegrade nämligen Hammarö hemma i Råsshallen med 6-5 (2-1, 2-3, 2-1) och stor hjälte blev inlånade Joakim Braneby.

Guldsmedshytte SK hade förlorat tre matcher i rad när Hammarö kom till Råsshallen på fredagen. Ytterligare en förlust och GSK hade varit indraget i den negativa streckstriden, men GSK-tränaren hade lånat in en kvartett från Lindlöven, som skulle visa sig bli betydelsefull den här kvällen.

Framför allt var det Joakim Braneby som utmärkte sig. Braneby har, sedan kontraktet skrevs med Lindlöven i somras, varit lyhörd och lärt sig hur modern hockey spelas. Fart på skridskorna, modig och ett bra hemjobb. Att dessutom få sätta de två sista målen för GSK är förstås en bonus, men unge Braneby kan säkert bli en positiv resurs även i Lindlöven senare i vinter.

GSK-tränaren Patrik Pettersson såg stundtals bekymrad ut i den första perioden. GSK slarvade med uppspelen och såg tidvis nonchalanta ut i försvarsspelet. Inlånade division 1-backen Andreas Andersson får ta på sig Hammarös första mål och visade inte vilken bra back han kan bli. Patrik Pettersson manade dock på sina spelare att följa den matchplan som fanns och det gav utdelning.

I den andra perioden började gästerna klart bäst. 2-1 till GSK blev 2-4 på bara fem minuter innan Joakim Olsson Fromell lugnade ner matchen genom att göra 3-4. Förre Lindlövenspelaren Filip Ullgren satte sedan sitt andra mål för kvällen och inför den sista akten var det helt jämnt.

Det var då Joakim Braneby klev in i protokollet och gjorde mål i två byten i rad. Hammarö reducerade visserligen, men GSK hade inte några problem att hålla undan för tre nya poäng.

Mål GSK: Joakim Braneby 2, Filip Ullgren 2, Felix Zetterberg, Joakim Olsson Fromell.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.