John Omoomian (S) svarar Inger Karlsson

INSÄNDARE/DEBATT. Under förmiddagen publicerade 24i ett debattinlägg från Inger Karlsson där maten till de äldre debatterades. Redan ikväll får Inger svar av Socialdemokraternas ansvarige för sociala frågor, John Omoomian. Läs Omoomians svar här.

Svar till Inger Karlsson

Inger Karlsson har, den 27 april, skrivit ett debattinlägg där hon har tagit några punkter hon kritiserat. Eftersom Inger Karlssons kritik riktar sig mot vårt parti, det vill säga Socialdemokraterna, får hon ett svar av mig i min funktion som Socialdemokraternas gruppledare och ansvarig för sociala frågor.

Först och främst vill jag tacka Inger Karlsson för debattinlägget och de punkter hon i sitt inlägg påpekar.

Vad gäller några brister som Inger poängterat kring maten på äldreboendet Tallåsen så är vi medvetna om dem och senast idag har jag återigen kollat med ledningen där och fått bekräftat att frågan är högaktuell och det arbete som vi för en tid sedan har börjat, pågår. Naturligtvis kommer vi att ta denna fråga med socialförvaltningen under nästa vecka eftersom vi har det yttersta ansvaret för denna fråga i socialnämnden.

Gällande förslaget att göra en förfrågan bland våra äldre tycker jag inte det behövs i den bemärkelsen som Inger menar. Detta på grund av att vi är medvetna om problematiken och behöver inte utreda och undersöka detta igen. Det finns vissa brister gällande maten på Tallåsen och de ska vi åtgärda snabbt, anser jag.

Vad gäller tårtor som våra äldre väntade på den 21 april är fakta följande:

Det har aldrig varit tal om utdelning av tårtor den 21 april utan vårt parti har i samråd och samtal med tre enheter i centrala Lindesberg planerat att dela ut 1:a maj tårtorna den 28 april och det är imorgon. Men det är fantastiskt att våra äldre ser fram emot sina tårtor.

Gällande påståendet om att Socialdemokraterna har vänt de gamla ryggen vill jag påstå att jag och Inger inte är eniga. Vi har under denna mandatperiod bland annat validerat över hundra undersköterskor, höjt bemanningen och satsat på demensavdelningar. Dessa är bara några satsningar vi gjort inom äldreomsorgen.

Till slut vill jag återigen tacka Inger för inlägget med hopp om en bättre ton i fortsättningen. Tillsammans är vi starka och huvudnyckeln till alla framgångar är samverkan.

John Omoomian (S)

Vice ordförande i socialnämnden i Lindesbergs kommun

Banner

3 Comments

 1. När man lämnar sina gamla anhöriga för den vård som dom lagstadgat har rätt till , så förlitar man sig på att de som tagit på sig den sysslan och ansvaret ska sköta sina åtaganden !
  Människor som med hårt arbete och långa arbetsdagar byggt upp Sverige till den välfärd som var, har rätt till en mat som är värdig en människa !
  Vem ska kunna lita på de styrande i Lindesberg S och C när detta uppdagats !
  Tack Inger Karlsson som bryr sig och publicerar detta så alla som ska fatta beslut på valdagen får veta vem och vilka som kan litas på !

 2. Vi har de senaste dagarna, sett ett par välmående som representerar socialen. Dom här har uppenbarligen liten, eller ingen kontakt alls, med
  det som dom kallar ”brukarna”. Dessutom borde deras midjemått minskas avsevärt.

  I det här läget, eftersom det är på allvar att valet närmar sig, borde de försöka sig på att prata med gamlingar.

  Min rekommendation, är; att ordinera socialens personal, en veckas diet, på mikrovärmd kommunal plastmat. Obligatorisk närvarokontroll.
  Maten serveras i ordinarie plastförpackningar.

  Veckan avskutas med officiell vägning och utvärdering.

 3. När det nu är så lätt att åtgärda något som är fel så hoppas jag även att man snabbt åtgärdar det stora ”misstaget” då man drog in resorna till den dagliga verksamheten för den svagaste gruppen i kommunen också.
  För de som inte vet så kostar dessa resor MER varje månad än vad brukarna får i ersättning.

  Man slår helt o fullt bort benen på kommunens svagaste grupp..för här ska sparas småpengar!

Kommentera

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.