Jonatan Frykholm i Kumlas kasse när man mötte Lindlöven i noovember 2019.

Jonatan Frykholm klar för Lindlöven

LINDESBERG. Kumlas duktige målvakt Jonatan Frykholm flyttar fem mil norrut till kommande säsong och blir en av Lindlövens målvakter 2020/2021.

Målvaktsposten var under några år Lindlövens akilleshäl när man tog steget upp i Hockeyettan. Och att ha en sista utpost av klass är ett måste för alla lag som vill hävda sig i ettan.

Men sedan hände något. Stefan Igelström växte till en stormålvakt och Kristoffer Eriksson anslöt till Lindlöven. Samtidigt utvecklades Sammy Gustafsson till en riktigt bra målvakt och alla kommer ihåg när Örebros Lubos Pisar spelade sig i form efter en skada i Lindlöven. Ingen glömmer heller Jens Lodén och Daniel ”Lale” Svensson. Alla kommer också ihåg Alexander Sahlin, som nu spelar i Södertälje, och Ed Belfours son Dayn Belfour, som tillbringade en vinter i Lindlöven. Därefter kom talangen Mattias Pettersson, men han var så bra att Mora i SHL fångade in honom. Daniel Marmenlind var också i Lindlöven en säsong och har, efter att ha varit i många klubbar, ett kontrakt med allsvenska Västervik nästa säsong. De senaste säsongerna har Lindlöven haft Isak Mantler som keeper och Mantler har övertygat på alla.

Nu kommer alltså näste talang. Jonatan Frykholm gjorde junioråren i Örebro och satt till och med på bänken i SHL under någon match 2016/2017, samma säsong som han första gångerna lånades in i Lindlöven. Säsongen 2017/1018 spellade Frykhom 12 matcher med BIK Karlskoga i Allsvenskan, men lånades också in i Lindlöven för några matcher. Sedan säsongen 2018/2019 har Jonatan varit Kumlas förstemålvakt, men nu är det alltså dags för en flytt inom länet – till Lindlöven.

– Kul att Jonatan väljer Lindlöven! Han har varit uppe hos oss både som junior samt på lån från BIK Karlskoga, kommenterar Lindlövens sportchef Tomas ”Osten” Östlund. ”Jonte” är en stabil och välutbildad målvakt från Örebro Hockey. Nu kände han att han behövde en utmaning och då kändes Lindlöven rätt. Det är vi väldigt glada för.

Lindlövens trupp så här långt:

Målvakter

Jonatan Frykholm

Backar

Jesper Broeng

Philip Nyberg

Markus Magnusson

Forwards

Alexander Kovalonok

Christoffer Anrén

Vladimir Chetverikov

Simon Brännvall

Anton Karlsson

Alexander Sunnefors

Anton Toolanen

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.